Zoeken
3 juni verschijnt 'Andere rivieren' van Peter Hessler
Begin juni ligt 'Andere rivieren' van Peter Hessler in de boekhandel: een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China. 

3 juni verschijnt 'Andere rivieren' van Peter Hessler

Gepubliceerd op 8 mei, 2024 om 12:27, aangepast op 8 mei, 2024 om 12:47

Het boek van de Amerikaanse journalist Peter Hessler is hier al te reserveren.

Over het boek:

Ruim twintig jaar nadat Peter Hessler Engels doceerde aan studenten in de provincie Sichuan, in het hart van China, keert hij terug naar dezelfde provincie om een volgende generatie te onderwijzen. Tegelijkertijd schrijven Hessler en zijn vrouw hun tweelingdochters in op een basisschool, waar zij de enige westerlingen tussen tweeduizend scholieren zijn.

Hessler stuit op een volstrekt ander China. In 1996 gaf hij les aan de zogeheten Hervormingsgeneratie, die hoofdzakelijk bestond uit plattelandsjongeren die als eersten van hun familie een academische opleiding konden volgen. In 2019 treft hij een generatie die voortkomt uit een buitengewoon ambitieuze, urbane setting. De onderlinge competitie is slopend, zelfs voor jonge kinderen, zo ondervinden ook Hesslers dochters op hun basisschool.

De studenten vormen voor Hessler het perfecte vehikel om te onderzoeken hoe diepgaand de transformatie is die China de afgelopen kwart eeuw heeft doorgemaakt, en in welke richting het land zich beweegt. Andere rivieren is een journalistiek meesterwerk, geschreven met veel empathie, dat de Chinese samenleving op unieke en bijzonder inspirerende wijze van binnenuit laat zien.

Andere rivieren is vertaald door Ruud van der Helm en André Haacke.

Auteurs
Auteur: Peter Hessler

Peter Hessler (1969) is een journalist van The New Yorker. Hij was van 2000 tot 2007 correspondent in Beijing; van 2011 tot 2016 deed hij verslag vanuit Caïro. Hessler is de auteur van vijf boeken, waaronder drie New York Times-bestsellers over China: River Town, waarvoor hij de Kiriyama-prijs ontving, Oracle Bones, dat op de shortlist van de National Book Award stond, en Country Driving. Zijn boeken zijn in veertien talen vertaald.

Boeken
Peter Hessler - Andere rivieren
Peter Hessler

Een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: