Zoeken
'Illusie' van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus komt binnen in de top 20 van De Bestseller 60
 Vier titels van Overamstel Uitgevers in de bestsellerlijst

'Illusie' van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus komt binnen in de top 20 van De Bestseller 60

Gepubliceerd op 17 april, 2024 om 13:00, aangepast op 17 april, 2024 om 15:45

Nieuw in De Bestseller 60 en gelijk op nummer 17 is Illusie, het explosieve slotdeel van de bloedstollende trilogie met Vincent en Mina van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus . Het is december in Stockholm en de Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd. Tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Het skelet blijkt afkomstig te zijn van een hooggeplaatste financier. Het team van politie-inspecteur Mina Dabiri wordt nog steeds gekweld door het traumatische incident van afgelopen zomer – dat eindigde in de dood van een collega – en roept de hulp in van mentalist Vincent Walder om te helpen met de zaak. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

En natuurlijk staat ook de internationale bestseller van Delia Owens weer in de lijst. Deze week staat Daar waar de rivierkreeften zingen op nummer 40. Niet alleen internationaal is het verkoopsucces van deze titel ongekend, ook in Nederland is het een regelrechte hit. Eind januari werd bekendgemaakt dat de roman het op één na meest uitgeleende boek en het vijfde bestverkochte boek van 2023 was. Inmiddels staat Daar waar de rivierkreeften zingen bijna 150 weken in De Bestseller 60.

Terug in de lijst deze week is de prachtige roman Alles wat beweegt van Susan Smit, waarover Jan Magazine zei: ‘We durven haar best de koningin van de historische roman te noemen, want Susan Smit blinkt al bijna twintig jaar uit in dit genre (...) Een parel van een verhaal, meeslepend opgeschreven.’  De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur. Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, trekt ze zich in 1906 enkele maanden terug in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hopelijk ongezien door de paparazzi wil ze hier in Nederland haar eerste kind krijgen. Alles wat beweegt staat deze week op nummer 42.

Op nummer 49 vinden we De onzichtbaren van Frank Nellen. Nadat de roman vorig najaar prachtige recensies en een sterrenregen aan goede beoordelingen ontving, werd dit literaire meesterwerk bekroond met De Boekhandelsprijs 2024. In Nieuwsuur werd bekendgemaakt dat de roman op de shortlist van de Libris Literatuurprijs staat. De prijs wordt half mei uitgereikt. Daarnaast is De onzichtbaren ook genomineerd voor de E. du Perronprijs.

Meer informatie over De Bestseller 60 vind je hier.

Auteurs
Boeken
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus - Illusie
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Het explosieve slotdeel van de bloedstollende trilogie met Vincent en Mina

Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
Delia Owens

Gebonden editie van deze prachtige #1 bestseller

Susan Smit - Alles wat beweegt
Susan Smit

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven

Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: