Zoeken
'De onzichtbaren' van Frank Nellen genomineerd voor de E. du Perronprijs 2022/23
Genomineerd voor E. du Perronprijs 2022/23: Karin Amatmoekrim, Niña Weijers en Frank Nellen. Ellen Deckwitz houdt de E. du Perronlezing.

'De onzichtbaren' van Frank Nellen genomineerd voor de E. du Perronprijs 2022/23

Gepubliceerd op 5 april, 2024 om 12:38, aangepast op 5 april, 2024 om 12:42

De schrijvers Karin Amatmoekrim, Niña Weijers en Frank Nellen zijn genomineerd voor de E. du Perronprijs 2022/23. De jury van de prijs (Aly van Berckel, Eline Peeters, Sander Bax, Ad Backus en Odile Heynders) heeft drie boeken genomineerd, waarbij het schrijverschap van Du Perron als leidraad en inspiratie werd genomen. De uitreiking vindt plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van de Tilburgse universiteit. Ellen Deckwitz, essayist, columnist en stadsdichter van Amsterdam houdt de E. du Perronlezing.

De onzichtbaren – Frank Nellen (Hollands Diep 2023)

Frank Nellen schreef een indrukwekkende filmische roman waarin het leven aan het einde van de Sovjettijd wordt verbeeld. De roman concentreert zich rond de vriendschap van twee jonge mannen - de één een slungel, de ander geëngageerd - maar vertelt niet alles en laat veel aan de verbeelding en invulling van de lezer over. De sfeer is verstikkend en magisch, sommige passages (zoals een fenomenale scene in een lege fabriekshal vol water) lijken op droombeelden of magisch-realistische schilderijen. De stijl is precies, met hier en daar ingehouden ironie. De uitzichtloosheid van de mensen in de oostelijke regio van Europa raakt aan beelden van de Oekraïne die we in het heden zien. De fictie raakt aan de werkelijkheid.

E. du Perronprijs

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds 1986 en is bedoeld voor schrijvers of kunstenaars die, net als Du Perron in zijn tijd, grenzen signaleren en doorbreken om wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren. De prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van €10.000 euro en een textiel object, ontworpen door studio 'by aaaa' (Moyra Besjes en Natasja Lauwers) en vervaardigd bij het Textiel Museum in Tilburg. Vorige winnaars waren o.a. Sinan Çinkaya (2020/21), Margot Vanderstraeten (2017), Stefan Hertmans (2016), Mohammed Benzakour (2013), en Ramsey Nasr (2011).

Auteurs
Auteur: Frank Nellen

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Boeken
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: