Zoeken
'Lourdes aan de Maas' van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam op longlist Rotterdamse geschiedenisprijs
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam staan met hun boek over Feyenoord op de longlist van de mr. J. Dutilhprijs.

'Lourdes aan de Maas' van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam op longlist Rotterdamse geschiedenisprijs

Gepubliceerd op 14 maart, 2024 om 13:16, aangepast op 14 maart, 2024 om 14:24

De mr. J. Dutilhprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan de auteur van het beste boek over Rotterdam, dat in die tussenliggende jaren is verschenen.

Eerdere winnaars waren o.a. Alex van Stipriaan - Rotterdam in slavernij, Jan Brokken - De Vergelding en Nico Keuning - Een zeker onbehagen, een biografie over Bob den Uyl.

Auteurs
Auteur: Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Auteur: Martijn Krabbendam

Martijn Krabbendam (Schiedam, 1974) volgt Feyenoord al 20 jaar op de voet voor Voetbal International, het grootste voetbalblad van Nederland. Bij Voetbalpraat (ESPN) is hij regelmatig te zien als clubwatcher. Krabbendam schreef in 2014 in het populaire boek Pellè Spreekt, in samenwerking met de toenmalige Feyenoord spits Graziano Pellè. Met Michel van Egmond neemt hij in het Rotterdamse café De Huismeester wekelijks de Dick Voormekaar Feyenoord Podcast op, waarin de twee oeverloos praten over hun fascinatie voor de club van Zuid.

Boeken
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam - Lourdes aan de Maas
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam

Lourdes aan de Maas is een even humoristische als sterke poging van twee insiders te doorgronden wat niet te doorgronden is: het DNA van Feyenoord

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: