Zoeken
Historicus Coks Donders komt met informatief kinderboek over de Holocaust
Inmiddels is het meer dan een week geleden dat de Holocaust werd herdacht. Een onderwerp wat vaak moeilijk uit te leggen is aan kinderen, terwijl het juist zo’n belangrijk thema is.

Historicus Coks Donders komt met informatief kinderboek over de Holocaust

Gepubliceerd op 7 februari, 2024 om 13:55, aangepast op 8 februari, 2024 om 17:01

Dat vindt ook historicus Coks Donders die voor Moon een informatief kinderboek gaat schrijven over de Holocaust. Het boek zal speciaal voor kinderen een helder beeld schetsen over hoe de Holocaust is verlopen. Op die manier wil Moon het leren over de Holocaust toegankelijker en begrijpelijker maken voor kinderen.

Elk jaar verdwijnt de Holocaust steeds meer uit het collectieve geheugen en zijn er steeds minder mensen die de Holocaust hebben meegemaakt en er over kunnen vertellen.

Juist in de huidige tijd is het belangrijk om deze kennis door te geven aan de nieuwe generaties. ‘Hopelijk kan mijn boek bijdragen aan het bijspijkeren en het in stand houden van de kennis over de Holocaust bij de jongste generaties,’ deelt Coks Donders eerder via haar Instagrampagina.

We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze samenwerking en kunnen niet wachten om dit belangrijke boek met jullie te delen!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: