Zoeken
'De crèche' van Elle van Rijn genomineerd voor de Dublin Literary Award 2024
Elle van Rijn kwam langs op de uitgeverij om het heuglijke nieuws te vieren

'De crèche' van Elle van Rijn genomineerd voor de Dublin Literary Award 2024

Gepubliceerd op 25 januari, 2024 om 11:27, aangepast op 25 januari, 2024 om 16:18

Nominatie Dublin Literary Award 2024

The Orphans of Amsterdam, de Engelse vertaling van De crèche van Elle van Rijn, staat op de longlist van de prestigieuze Dublin Literary Award 2024. De Ierse prijs is één van de belangrijkste literaire prijzen ter wereld, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste Engelse (of naar het Engels vertaalde) fictieboek. De longlist wordt samengesteld uit de boeken die worden aangedragen door openbare bibliotheken over de hele wereld. Een enorm eervolle nominatie dus! De Bibliotheek Utrecht nomineerde het boek, waarna het de longlist haalde: 

"Based on a true story the author tells the story of Betty – a young woman – who rescues 600 orphans from certain deportation in World War II. Characters are lively and well-developed, The story is well-written. What bravery can do…. A beautiful historical novel. Interesting to read about Jewish life in those troublesome times." - De Bibliotheek Utrecht

 

Lezing over De crèche en Terug naar Insulinde

In dezelfde week van de nominatie vond er een bijzonder evenement plaats rondom De crèche en Terug naar Insulinde bij Podium deMess in Naarden. Elle van Rijn werd door journalist Violet Falkenburg geïnterviewd over het schrijfproces, de historische verhalen waar ze zich in onderdompelde, en het waardevolle contact met nabestaanden. Er waren ook (familieleden van) overlevenden aanwezig, zoals de zoon van Betty, de hoofdpersoon uit De crèche.

Elle van Rijn en Violet Falkenburg in gesprek over De crèche en Terug naar Insulinde

Elle van Rijn en Violet Falkenburg in gesprek over De crèche

 

Auteurs
Auteur: Elle van Rijn

Elle van Rijn (1967) is auteur van vele succesvolle boeken, waar­onder de historische romans De crèche en Terug naar Insulinde, en de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god. Samen met Lotta Magnusson en Jacqueline Rogers bedacht ze de nieuwe historische romanserie Het laatste weeshuis, waarvan het eerste deel, Vos, werd geschreven door Elle van Rijn.

Boeken
Elle van Rijn - De crèche
Elle van Rijn

Aangrijpende historische roman over een kinderverzorgster in de Joodse Crèche

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: