Zoeken
Actrice Marilou Mermans en Evi Hanssen lezen samen het luisterboek 'Traag naar de hemel' in
In oktober 2023 verschenen de paperback en het e-book van Traag naar de hemel van Evi Hanssen. Ook de liefhebbers van luisterboeken kunnen nu uitkijken naar Traag naar de hemel. Naast Evi Hanssen zal niemand minder dan Marilou Mermans het luisterboek inspreken. Zij zal te horen zijn als Arlette Jacobs, de moeder van Evi.

Actrice Marilou Mermans en Evi Hanssen lezen samen het luisterboek 'Traag naar de hemel' in

Gepubliceerd op 22 januari, 2024 om 16:21, aangepast op 23 januari, 2024 om 10:01

Toen Arlette Jacobs, de moeder van Evi Hanssen, te horen kreeg dat ze nog maar beperkte tijd te leven had, besloot ze om heel bewust toe te leven naar een zacht levenseinde. Terwijl Arlette steeds zieker werd, blikten moeder en dochter samen terug op het leven, beleefden ze ontelbare mooie momenten en namen ze intens afscheid. Sterk en kwetsbaar tegelijk beschrijven Evi en Arlette hoe ze omgaan met de naderende dood. Hoe er naast verdriet en pijn ook veel schoonheid, liefde en luchtigheid kan schuilen in die laatste levensfase. En hoe je ook na de dood je dierbaren kunt helpen in hun rouwproces.

‘Ik vind het een hele grote eer dat Marilou de stem van mijn moeder voor haar rekening neemt. Mijn mama was fan van haar. Ik had het best wel moeilijk tijdens de opnames om mijn moeder opnieuw te horen, niet zozeer omdat ze mijn mama heeft geïmiteerd, maar omdat Marilou zich de teksten zo eigen heeft gemaakt dat ik opnieuw de liefde en dankbaarheid heb gevoeld die mijn mama ook had. Mijn moeder wilde met dit boek de dood bespreekbaar maken en dat heeft Marilou ook zo aangevoeld.’

- Evi Hanssen

‘Ik vond het ontzettend tof dat Evi aan mij heeft gedacht. Toen ik de teksten las, vond ik het een uitzonderlijke opdracht. De teksten van Evi’s mama zijn voor mij heel verrijkend en troostend. Ze geven geen sluitende antwoorden op grote levensvragen, maar het is wel een onderwerp dat iedereen aanbelangt. Ik raad iedereen het boek aan, omdat het een handleiding is hoe je met deze situatie kunt omgaan. De teksten zijn zo liefdevol en diepgaand, maar tegelijkertijd des dagelijks en des levens. Het lijkt of je een caleidoscoop krijgt met verschillende mogelijkheden om om te gaan met wat je meemaakt. Daarom is het voor mij zo leerrijk.’

- Marilou Mermans

Als veelzijdige actrice heeft Marilou Mermans een rijk gevulde carrière in het theater, film en TV. Het grote publiek kent haar vooral van moeder Lisa in “Lili en “Marleen’”. Als docente was ze werkzaam aan verschillende academies en aan Studio Herman Teirlinck. Momenteel is ze gastdocente aan het RITCS-Brussel. Haar volledige biografie is te lezen op de website van Het Achterland.

Auteurs
Auteur: Evi Hanssen

Evi Hanssen (1978) is een populaire radio- en tv-persoonlijkheid en columniste in Vlaanderen en Nederland. In 2020 verscheen haar eerste boek, Ergens onderweg. Samen met Jutta Borms en Hilde De Baerdemaker maakte ze de podcast 'Nog 9 minuten' en de boeken Nog 9 minuten. Inspiratie voor meditatie en Nog 9 minuten. Meditatie voor kinderen. Sinds ik niet meer drink werd een bestseller in Nederland en België. In 2023 publiceerde ze Traag naar de hemel, over het afscheid van haar moeder.

Boeken
Evi Hanssen - Traag naar de hemel
Evi Hanssen

Intiem en troostend relaas over een ongeneeslijke ziekte. Over een zachte dood. Maar vooral over het leven

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: