Zoeken
Frank Nellen is hét nieuwe talent van 2024 volgens NRC en de Volkskrant © Andreas Terlaak
Frank Nellen en zijn tweede roman De onzichtbaren alom bejubeld door de Nederlandse pers

Frank Nellen is hét nieuwe talent van 2024 volgens NRC en de Volkskrant

Gepubliceerd op 11 januari, 2024 om 10:54, aangepast op 15 januari, 2024 om 08:51

'Hou ze in de gaten!' aldus de Volkskrant over de meest veelbelovende kunstenaars van 2024. Frank Nellen, schrijver van de veelbesproken roman De onzichtbaren, behoort dit jaar tot één van de drie literaire talenten om in de gaten te houden komend jaar. NRC riep Nellen daarnaast uit als dé rijzende ster van 2024 in de categorie Literatuur. 

Nellen is een schrijver met een onnadrukkelijke stijl, natuurlijk, en niet erop uit zichzelf te bewijzen. Voor hem is het schrijven ‘iets exotisch’, een plek waar hij zijn emoties de ruimte kan geven, een atoombom op Parijs kan laten vallen, of kan opgroeien in Kyiv eind jaren tachtig.

Geertjan de Vugt, de Volkskrant

Zijn schrijven begint met research, met „lezen, lezen, lezen, lezen”, van historische ooggetuigenverslagen tot „droge kost”. Door steeds meer feiten te kennen, kon hij steeds meer inkleuren van het Oekraïne onder Sovjetbewind. „Hoe meer je weet, van de machthebbers tot de mensen op de fabrieksvloer, hoe meer verbanden je gaat zien – en hoe meer je er ook bij gaat voelen.”

Interview in NRC, door Thomas de Veen

Ook in de eindejaarslijstjes werd De onzichtbaren meerdere keren tot de beste boeken van 2023 uitgeroepen. We zetten ze voor je op een rij:

2x in NRC lijstjes van recensenten: Judith Eiselin en Judasz Dekkers

De 10 beste Nederlandse romans volgens NRC 

Nummer 5 van de 57 beste boeken van 2023 volgens de Volkskrant

Auteurs
Auteur: Frank Nellen

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Boeken
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Frank Nellen - Land van dadels en prinsen
Frank Nellen

Verrassend en actueel romandebuut

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: