Zoeken
OPGELET: Uitgeverij Moon organiseert de YA fantasy schrijfwedstrijd!
Oproep: ben jij het nieuwe YA-fantasy-talent dat wij zoeken? Dan hebben we leuk nieuws voor je!

OPGELET: Uitgeverij Moon organiseert de YA fantasy schrijfwedstrijd!

Gepubliceerd op 14 december, 2023 om 12:00, aangepast op 19 december, 2023 om 09:24

Na een eerdere, uiterst succesvolle editie is uitgeverij Moon terug met een YA-schrijfwedstrijd! Treed jij in de voetsporen van auteurs Rima Orie en Pamela Sharon? Rima Orie won in 2018 de Moon YA Contest met De Zwendelprins en in 2022 verscheen bij Moon haar tweede boek In het vervloekte hart, waarmee ze de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren 2023 won. Ook verschijnt het boek in 2024 in een Engelse vertaling. Pamela Sharon won de tweede prijs in de schrijfwedstrijd met De geur van groen, dat ook werd uitgegeven bij Moon en volgend jaar in Duitse vertaling verschijnt. In 2023 verscheen haar derde YA-boek, Woorden van glas. Zoals je wel kan raden zijn we supertrots op deze auteurs!

Wat zoeken we?

Dit keer zijn we op zoek naar een YA-fantasy-auteur. Dus: Weet jij de meest bijzondere personages tot leven te wekken? Schrijf jij de meest onverwachte plottwists? Neemt jouw manuscript ons helemaal mee in jouw eigen verzonnen wereld? Kortom: ben jij hét volgende YA-fantasy-talent dat wij zoeken? Lees dan gauw verder!

De jury

De redactie van uitgeverij Moon YA (uitgever Luna Wong Lun Hing, redacteuren Nina Schouten en Adriënne Ummels en stagiaire Marloes Smits) zal samen met een aantal studenten van de master Redacteur/editor én auteurs Rima Orie en Pamela Sharon, alle ingezonden manuscripten beoordelen. Bij een groot aantal aanmeldingen kan de jury worden uitgebreid.

Tijdschema

Prijzen

Na het beoordelen van alle manuscripten zal er een longlist worden gepubliceerd. Hierna volgt een shortlist en uiteindelijk komen daar drie manuscripten uit die de top 3 zullen vormen. En bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen!

1e plek: Uitgeefcontract voor het desbetreffende manuscript*
2e plek: Uitgebreid leesrapport met feedback om je verder op weg te helpen
3e plek: Boekenpakket

Reglement

Oké, regels zijn nu niet bepaald het leukste om te lezen… Toch vragen we je om het reglement goed door te lezen, zodat jouw manuscript niet wordt gediskwalificeerd. Dat zou natuurlijk zonde zijn van al je harde werk.

Nog vragen? Aarzel niet om ons een berichtje sturen op Instagram (@moonyoungadult) of mail ons (schrijfwedstrijd@uitgeverijmoon.nl). We zien jouw manuscript graag tegemoet. Succes met schrijven!

* Uitgeverij Moon behoudt het recht om niet tot publicatie van het winnende manuscript over te gaan, afhankelijk van het niveau van de inzendingen.

Auteurs
Auteur: Rima Orie

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste...

Auteur: Pamela Sharon

Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen. Ze debuteerde met het intrigerende en verrassende De geur van groen, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Het werd genomineerd voor zowel de Jonge Jury als het Beste Boek voor Jongeren en verschijnt binnenkort in Duitsland in vertaling. Haar tweede YA-boek, Wie ik gisteren was, verscheen in 2021.

Boeken
Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Pamela Sharon - De geur van groen
Pamela Sharon

Op de tiplijst van de Jonge Jury 2020!

Pamela Sharon - Woorden van glas
Pamela Sharon

Een nieuwe spannende en aangrijpende YA-roman van Pamela Sharon

Rima Orie - De Zwendelprins
Rima Orie

Kies je voor avontuur of blijf je trouw aan alles wat je kent?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: