Zoeken
De Volkskrant plaatst ‘Yellowface’ bij beste boeken van 2023
De roman Yellowface van Rebbeca F. Kuang, die maart 2024 in Nederlandse vertaling verschijnt bij The House of Books, behoort volgens de Volkskrant tot de beste boeken van 2023.

De Volkskrant plaatst ‘Yellowface’ bij beste boeken van 2023

Gepubliceerd op 11 december, 2023 om 14:58, aangepast op 7 maart, 2024 om 20:46

De Volkskrant plaatste afgelopen week de roman Yellowface van de Amerikaanse auteur Rebecca F. Kuang in haar lijst met beste boeken van 2023. Yellowface, dat volgend jaar maart in Nederlandse vertaling verschijnt bij The House of Books, was bij publicatie onmiddelijk een 1# New York Times-bestseller. De roman behandelt identiteitspolitiek, ‘toxic’ vriendschappen en culturele toe-eigening met vlijmscherpe humor en een razendsnel tempo, en werd een ongelofelijk groot succes in Amerika en Engeland.

Over Yellowface:
Auteurs June Hayward en Athena Liu debuteren in hetzelfde jaar. Maar terwijl Athena uitgroeit tot een literaire publiekslieveling, flopt de schrijfcarrière van June. Niemand wil nog verhalen lezen over gewone witte meisjes, denkt June.

Wanneer June getuige is van Athena's onverwachte dood, steelt ze impulsief Athena's net voltooide meesterwerk - een verhaal over het miskende Chinees Arbeiderskorps tijdens de Eerste Wereldoorlog. June publiceert het als haar eigen werk. Verdient dit stukje geschiedenis niet verteld te worden, ongeacht door wie?

Maar June kan niet ontsnappen aan Athena's schaduw en iemand dreigt haar te ontmaskeren. Hoe ver zal June gaan om haar gestolen succes te beschermen?

Bekijk hier de complete lijst van de Volkskrant.

Klik op de links hieronder om meer te weten te komen over de auteur en het boek.

Auteurs
Auteur: Rebecca F. Kuang

Rebecca F. Kuang is de bekroonde auteur van meerdere fantasyromans. Ze heeft een diploma in Chinese Studies van Cambridge en in Hedendaagse Chinese Studies van Oxford; momenteel streeft ze een PhD na in Oost-Aziatische Taal- en Letterkunde aan Yale. Yellowface is haar eerste hedendaagse roman.

Boeken
Rebecca F. Kuang - Yellowface
Rebecca F. Kuang

Hét boek van het jaar: actueel, vlijmscherp en zeer vermakelijk

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: