Zoeken
‘Traag naar de hemel’ in de media
In oktober verscheen het prachtige ‘Traag naar de hemel’ van Evi Hanssen.

‘Traag naar de hemel’ in de media

Gepubliceerd op 1 december, 2023 om 14:50, aangepast op 4 december, 2023 om 11:57

De afgelopen weken heeft Evi al verschillende keren over haar boek mogen vertellen. Zo was ze onder meer te gast bij 'De Tafel van Gertq' in België en bij Ivo Niehe in Nederland.

Ook de gedrukte pers besteedde al heel wat aandacht aan dit intiem en troostend relaas. Zo verschenen er al interviews in ‘Goed Gevoel’, ‘Billie’, ‘Linda’ en ‘De Zondag’.

‘Mijn mama is nu dichterbij dan toen ze leefde. Ik voel haar nog. Ze laat geen leegte achter, eerder het tegenovergestelde. Een volheid. Mijn mama was hier. Ik ben dan ook vastberaden om mijn verdriet over haar dood haar leven niet te laten overschaduwen. Ik zou niet willen dat haar naam voor altijd een droevige bijklank heeft. Dat zou het hele leuke leven dat wij samen hebben gehad weinig eer aandoen. Ik heb ‘afscheid nemen’ leren aanvaarden. Mama heeft ook altijd aanvaard dat het einde eraan kwam. We hebben niet gehoopt op een wonder. We heb - ben gewoon goed afscheid genomen. Daarom kan ik haar loslaten. Het is afgerond. Ik weet: dit was mijn leven met mama. Nu begint mijn leven zonder.’ (fragment uit ‘Goed Gevoel’)

 

(De foto is een beeld uit seizoen 3 aflevering 20 van 'De Tafel van Gert') 

Auteurs
Auteur: Evi Hanssen

Evi Hanssen (1978) is een populaire radio- en tv-persoonlijkheid en columniste in Vlaanderen en Nederland. In 2020 verscheen haar eerste boek, Ergens onderweg. Samen met Jutta Borms en Hilde De Baerdemaker maakte ze de podcast 'Nog 9 minuten' en de boeken Nog 9 minuten. Inspiratie voor meditatie en Nog 9 minuten. Meditatie voor kinderen. Sinds ik niet meer drink werd een bestseller in Nederland en België. In 2023 publiceerde ze Traag naar de hemel, over het afscheid van haar moeder.

Boeken
Evi Hanssen - Traag naar de hemel
Evi Hanssen

Intiem en troostend relaas over een ongeneeslijke ziekte. Over een zachte dood. Maar vooral over het leven

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: