Zoeken
Wat verschijnt er in november
November is een drukke maand bij Moon, want er verschijnen maar liefst vier nieuwe boeken! Het wordt echt een feestje met voor ieder wat wils. Lees snel verder…

Wat verschijnt er in november

Gepubliceerd op 1 november, 2023 om 10:19, aangepast op 6 november, 2023 om 10:35

Cover van Monster dokter 4

De Monsterdokter 4 – John Kelly, vertaald door Willem Jan Kok

In het nieuwste deel van deze komische boekenserie is het tijd voor het meest gevaarlijke spel ooit… Durf jij het aan?

Wanneer de bal de scheidsrechter verslindt tijdens de jaarlijkse MONSTERBAL-competitie, is het de taak van Appie en de monsterdokter om alles en iedereen te redden.

Lukt het Appie en de monsterdokter om iedereen op tijd te redden? Je leest het vanaf 6 november in De Monsterdokter 4 – Gevaarlijk spel

 

Cover van het Kerstwinkeltje

Het Kerstwinkeltje – Marianne Busser en Ron Schröder

Na een fantastisch Sinterklaasboek, hebben Marianne en Ron nu ook een heerlijk kerstboek geschreven. Het Kerstwinkeltje is een feestelijke nieuwe toevoeging aan de Winkelstraat-reeks.

In de leukste winkelstraat van het land bevinden zich een heleboel winkeltjes, waar je alles kunt kopen wat je maar kunt verzinnen. En nu komt er dus nog een extra winkeltje bij: het Kerstwinkeltje! In het winkeltje van opa Hans vind je echt alles wat je nodig hebt voor het leukste feest van het jaar. Wat dacht je van kerstballen, kaarsen, kerstkaarten, kleine boompjes, stalletjes, en natuurlijk de leukste cadeautjes voor jong en oud? Kom maar binnen!

Het Kerstwinkeltje koop je vanaf 15 november in jouw favoriete (online) boekhandel.

Cover van Het ding met knopjes

Het ding met knopjes (en een gele pyjama) – Oirik

Oirik is terug met een superleuk prentenboek over wel héél bijzondere logés (en een gele pyjama).

In Het ding met knopjes (en een gele pyjama) vinden Wiep en haar ouders op straat een gek ding (met een gele pyjama). Het ding heeft knopjes én… een gele pyjama. Volgens papa is het troep, maar Wiep mag het toch meenemen naar haar kamer.

Eerst lijkt het alsof het ding niks doet. Maar dan gaat er een klepje open, en er brandt een lampje. Doe iets leuks in het klepje staat erbij. Dat doet Wiep. De daaropvolgende avonden beleeft ze de gekste avonturen op haar kamer!

Maar papa en mama vinden de vreselijke rommel ’s morgens niet zo leuk. Na een paar avonden vindt papa het mooi geweest. Maar of het ding daarnaar luistert…

Een hilarisch verhaal dat je niet mag missen! Het ding met knopjes (en een gele pyjama) lees je vanaf 21 november.

Cover van de C is voor Celia

De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf

We hebben deze maand een geweldige Young Adult-debutant! Auteur Heleen Blesgraaf debuteert op 8 november met haar verhaal over de zestienjarige Celia wier leven op zijn kop wordt gezet als zij en haar familie gevolgd worden voor een realityserie.

In De C is voor Celia helpt de zestienjarige Celia goed mee in het huishouden, dat kan ook niet anders met twaalf broers en zussen. Maar vanaf het moment dat hun gezin wordt gevolgd voor een realityserie, komen alle verhoudingen binnen hun gezin op scherp te staan. Het lijkt wel alsof er bepaalde rollen voor hen geschreven zijn… Maar het is toch juist de realiteit die de makers vast willen leggen? Of zit het misschien toch iets anders in elkaar?

Een veelbelovend debuut dat een must-read is voor elke realityserie-fan.

Ook leuk: donderdag 9 november vindt de boekpresentatie van De C is voor Celia plaats in boekhandel Broese in Utrecht. Heleen geeft een speech en er is een superleuke quiz. Ook kun je jouw exemplaar van De C is voor Celia laten signeren. Meer informatie vind je hier. We hopen je daar te zien!

Auteurs
Boeken
John Kelly - De Monsterdokter 4
John Kelly

Het doldwaze, komische, rijkgeïllustreerde vierde deel in de Monsterdokter-serie!

Marianne Busser & Ron Schröder - Het Kerstwinkeltje
Marianne Busser & Ron Schröder

Een winkeltje voor het leukste feest van het jaar: Kerstmis!

Heleen Blesgraaf - De C is voor Celia
Heleen Blesgraaf

Een YA-debuut dat een inkijkje geeft in de wondere wereld van realityseries

Oirik - Het ding met knopjes (en een gele pyjama)
Oirik

Een hilarisch prentenboek over wel heel bijzondere logees (en een gele pyjama)

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: