Zoeken
Heel Nederland Leest Sonny Boy in november
Dit jaar staat Sonny Boy, de everseller van Annejet van der Zijl, centraal bij Heel Nederland Leest 2023.

Heel Nederland Leest Sonny Boy in november

Gepubliceerd op 26 oktober, 2023 om 15:03, aangepast op 27 oktober, 2023 om 09:35

Tijdens Heel Nederland Leest, een initiatief van CPNB, leest heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Er worden in november evenementen rondom dit boek georganiseerd door Hebban, de grootste leescommunity van Nederland, en diverse bibliotheken. Het boek is vanaf 1 november gratis verkrijgbaar in bibliotheken.

Tournee

De hele maand november toert Annejet van der Zijl door het land voor interviews, signeersessies en vertoningen van de verfilming van Sonny Boy. Bekijk hier het volledige schema van en kom langs bij een evenement bij jou in de buurt!

Bij de feestelijke opening op woensdag 1 november is Annejet van der Zijl te gast in de Bibliotheek Midden-Brabant in de LocHal, waar zij het eerste exemplaar van de speciale Heel Nederland Leest-editie in ontvangst zal nemen. Staatssecretaris Gunay Uslu zal deze aan haar uitreiken. Vervolgens zal Annejet van der Zijl worden geïnterviewd door televisiepresentatrice en journaliste Aldith Hunkar.

Sonny Boy

Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol. Van Sonny Boy werden alleen al in Nederland maar liefst 600.000 exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald, en is volgend jaar te zien op het toneel.

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Boeken
Annejet van der Zijl - Sonny Boy
Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: