Zoeken
Nu verkrijgbaar: 'De onzichtbaren' van Frank Nellen
De boekpresentatie van De onzichtbaren bij boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch

Nu verkrijgbaar: 'De onzichtbaren' van Frank Nellen

Gepubliceerd op 2 oktober, 2023 om 15:22, aangepast op 2 oktober, 2023 om 15:30

Afgelopen donderdag werd de tweede roman van Frank Nellen gepresenteerd in Adr. Heinen in Den Bosch. Een feestelijke avond vol vrienden, familie en collega's. De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet. 

De eerste jubelende reacties op deze nieuwe roman stromen al binnen. Zo hield Zin magazine een uitgebreid interview met Frank Nellen en spraken ze van 'een bloedmooie tweede roman die overal opvalt'. Bij Radio 1 prijsde Bo van Houwelingen de roman al voordat deze was verschenen:

'Nellen schrijft in een stijl die ik niet vaak tegenkom. Het is een hele ingetogen roman: Nellen heeft het verhaal op de eerste plek gezet en zelf een stapje teruggedaan. Dat was heel verfrissend.' – Bo van Houwelingen bij Radio 1.

Over De onzichtbaren

Kiev, eind jaren tachtig. Het eens zo machtige Sovjetimperium wankelt. Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev houdt Dani's jeugdvriend Pavel een geestdriftig betoog tegen het socialisme. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek. Zijn tocht voert hem langs zonderlinge mensen en verlaten oorden waar niemand meer iets te zeggen heeft. In gedachten keert hij terug naar de verhalen die Pavel hem vroeger vertelde. Verhalen over kosmonauten en onvermoeibare arbeiders, over de komst van een paradijs op aarde. Wat is er gebeurd? Waarom is Pavel verdwenen? En wat is er nog over van zijn dromen? Met elke stap komt Dani dichter bij de onthulling van een pijnlijke geschiedenis.

Auteurs
Auteur: Frank Nellen

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Boeken
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: