Zoeken
De boeken van Leon de Winter in een nieuw jasje
'Het blijft een feit, onder Europese schrijvers is Leon de Winter een Amerikaan, en dat betekent: een van de meest ironische en onderhoudendste auteurs.' - Neue Zurcher Zeitung

De boeken van Leon de Winter in een nieuw jasje

Gepubliceerd op 4 oktober, 2023 om 10:00

Kaplan (1986), Hoffman's Honger (1990) en VSV (2012), drie succesvolle romans uit het indrukwekkende oeuvre van Leon de Winter, zijn vanaf vandaag opnieuw beschikbaar. Leon de Winter viert dit najaar zijn 50-jarig schrijversjubileum, dus hoog tijd dat om deze romans opnieuw in het zonnetje te zetten. De komende jaren zal ook de rest van zijn oeuvre in een nieuw jasje verschijnen bij Hollands Diep. Daarnaast zijn we verheugd om aan te kondigen dat in november zijn nieuwe roman Stad van de honden verschijnt.

Over Kaplan

Leon Kaplan, schrijver van negen geslaagde boeken, is in afwachting van de erfenis van zijn vader: een week voor zijn negenendertigste verjaardag zal hij de miljoenen ontvangen die 'Jood Kaplan', handelaar in schroot en afval, bij elkaar heeft gesappeld. Eigenlijk wil Leo de erfenis niet. Hij wil schrijven. Hij wil liefhebben. Hij wil het 'bange jongetje' dat in hem schuilt verjagen. Dat heeft hem beroofd van zijn grote jeugdliefde en - uiteindelijk - van zijn inspiratie. Negentien jaar nadat die heerlijke liefde kapot ging, reikt het leven Leon Kaplan, tijdens een reis naar Rome, de hand. De actie in deze uitzonderlijke liefdesroman voert de lezer van Amsterdam naar Caïro, van trapezewerkers naar gorilla's, van ernst naar hilariteit.

Over Hoffman's Honger

De diplomaat Felix Hoffman is een ongewone held, treurend om zijn gestorven kinderen, lijdend onder het verlies van de slaap en zoekend naar de waarheid van de filosoof Spinoza. Hoffman leest Spinoza in de nachten zonder slaap, zich daarbij volstoppend met resten van diners tot de ochtend aanbreekt. Hoffman - laat in zijn leven benoemd tot ambassadeur te Praag - belandt in een wereld van geheimen en dubbelzinnigheden en ten slotte blijft hem niets anders over dan te vluchten. Hoffman's honger heeft de vorm en de spanning van een spionageroman.

Over VSV

Max Kohn is een zware crimineel met een slopende hartziekte.Op een dag ontwaakt hij in een ziekenhuisbed meteen donorhart. Het hart van een priester. Hij heeft extra tijd gekregen, dankzij de goedheid van een ander.Max besluit de goede werken van de priester voort te zetten.Hij krijgt zijn kans als een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt.De moslimfundamentalisten eisen de vrijlating van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh.Woede en paniek slaan door het land.Max Kohn, de crimineel met het priesterhart, zet zijn leven op het spel om de zestig kinderen en acht onderwijzeressen van de VSV te ontzetten. In het oog van de storm moet hij in het reine zien te komen met zijn ex-geliefde, met de zoon van zijn jeugdvriend - met zijn verleden. Leon de Winter schreef een genadeloos spannend boek, meteen scherpe politieke component. VSV is een verhaal over vriendschap en verraad, over trouw aan een ideaal en trouw aan jezelf, over het kwade en het goede. Een roman die je tot de laatste bladzijde gegijzeld houdt.

 

Auteurs
Auteur: Leon de Winter

Leon de Winter (1954) studeerde aan de filmacademie in Amsterdam. Zijn debuutroman De (ver)wording van de jongere Dürer werd bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs. Daarna verschenen vele succesvolle romans als Kaplan (1986), Hoffman's honger (1990), SuperTex (1991), Gods Gym (2002), Het recht op terugkeer (2008), VSV (2012) en Geronimo (2015). Zijn meest recente roman Het lied van Europa stond maandenlang in de bestsellerlijsten.

Boeken
Leon de Winter - Kaplan
Leon de Winter

Weer verkrijgbaar ter ere van het 50-jarig schrijversjubileum van Leon de Winter

Leon de Winter - Hoffman's honger
Leon de Winter

Weer verkrijgbaar ter ere van het 50-jarig schrijversjubileum van Leon de Winter

Leon de Winter - VSV
Leon de Winter

Weer verkrijgbaar ter ere van het 50-jarig schrijversjubileum van Leon de Winter

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: