Zoeken
Mooi nieuws: ‘King: A Life’ is genomineerd voor de National Book Award
De definitieve biografie van Martin Luther King, geschreven door Jonathan Eig, is genomineerd voor de National Book Award!

Mooi nieuws: ‘King: A Life’ is genomineerd voor de National Book Award

Gepubliceerd op 26 september, 2023 om 10:00, aangepast op 27 september, 2023 om 08:14

Onlangs werd bekend dat de biografie van Martin Luther King, geschreven door Jonathan Eig, op de longlist van de National Book Award for Nonfiction 2023 in de VS staat! De jury over de nominatie:

King: A Life—the first major biography of Martin Luther King Jr. in decades, and the first to include newly declassified FBI files—offers a comprehensive and nuanced portrait of the civil rights leader as an imperfect man. Jonathan Eig’s lens provides new insights into the King family and wider activist network, while underscoring the relevance of King’s call for equality, freedom, and racial and economic justice today.’

Over het boek

De hoop die uitging van de 'I have a dream'-toespraak van Martin Luther King en de tragiek van zijn dood hebben het levensverhaal van deze briljante, doortastende en gecompliceerde man volledig overschaduwd. Want King droomde niet alleen, hij stelde ook eisen. Om de strijd van King beter te begrijpen doet dit boek niet alleen recht aan zijn radicale opvattingen en zijn betekenis voor de huidige samenleving, het probeert ook de ware Martin Luther King te reconstrueren uit de mist van hagiografieën. Want King was bovenal een mens en niet een heilige.

King, de eerste grote biografie van Martin Luther King jr. in meer dan veertig jaar, is gebaseerd op jarenlang onderzoek, honderden interviews en duizenden niet eerder gepubliceerde documenten, waaronder een grote hoeveelheid geheim materiaal van de FBI.

Auteurs
Auteur: Jonathan Eig

Jonathan Eig (1964) is journalist en schrijver. Hij publiceerde vijf biografiëen, meest recent die van Muhammad Ali die door Esquire Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste 35 sportboeken ooit.

Boeken
Jonathan Eig - King
Jonathan Eig

Het meest omvattende en complete portret dat ooit is geschreven over deze iconische figuur

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: