Zoeken
Najaarsgeuzentournee
Het wordt een geuzig najaar! 

Najaarsgeuzentournee

Gepubliceerd op 13 september, 2023 om 16:30, aangepast op 14 september, 2023 om 16:22

Je kent vast en zeker 'In opstand!' nog. Dit geweldige boek beschrijft de grootste opstand ooit in de Lage Landen. Een bonte groep rebellen kwam in opstand en ze noemden zich de geuzen. Zij streden tegen de katholieke onderdrukking, het bewind van de Spaanse vorst Filips II en zijn behoudsgezinde regering in Brussel. Deze opstand mondde uit in religieuze polarisatie, een brutale burgeroorlog en een woelige strijd tegen het machtige Spanje.

Als je net als wij geboeid bent door 'In opstand!' en de geuzen, dan hebben we goed nieuws!

Vanaf 14 september begint Pieter Serrien aan zijn najaarsgeuzentournee en jij kan mee! Kijk voor meer info over tickets en data via onderstaande link.

 

Een geuzig najaar
Auteurs
Auteur: Pieter Serrien

Pieter Serrien (1985) is historicus en auteur van succesvolle boeken waarin persoonlijke getuigenissen van soldaten en burgers tijdens de twee wereldoorlogen centraal staan: Tranen over Mortsel (2008), Oorlogsdagen (2013), Zo was onze oorlog (2014), Van onze jongens geen nieuws (2015), Elke dag angst (2016) en Het elfde uur (2018). Samen met Eva Fastag en Louis Boeckmans schreef hij in 2019 de reeks De laatste getuige.

Boeken
Pieter Serrien - In opstand!
Pieter Serrien

De grootste opstand ooit in de Lage Landen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: