Zoeken
Feestelijke aftrap van John Schoorls 'Eigen zaak' in Café Spaarndam
Op het zonovergoten terras van Café Spaarndam vond woensdag de feestelijke presentatie plaats van Eigen zaak van John Schoorl. Het was een prachtige middag met onder andere een mooie speech van Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok. 

Feestelijke aftrap van John Schoorls 'Eigen zaak' in Café Spaarndam

Gepubliceerd op 7 september, 2023 om 10:00, aangepast op 7 september, 2023 om 15:07

Over de locatie was nagedacht: Spaarndam is niet alleen John Schoorls hometown, maar het oude bruine café ademt in alles de sfeer van zijn nieuwe boek. Zijn vader, Giel Schoorl – de man op het omslag van het boek – was immers ‘bierman’. Als kind ging John vaak met hem mee op de biervrachtwagen, de cafés langs, dranken afleveren. De talloze anekdotes en ontboezemingen die hij van kroegbazen hoorde legden de kiem voor zijn levenslange liefde voor verhalen.

In Eigen zaak bewijst John Schoorl eer aan zijn achtergrond. Hij schrijft over ondernemers - van melkboer tot vibratorvorst, dancetycoon en vastgoedmagnaat - zoals dat zelden eerder is gebeurd: alsof zij literaire personages zijn. Hun worstelingen, angsten, successen en mislukkingen ballen zich op geestige en melancholische wijze samen tot een onvergetelijk portret van ondernemend Nederland.

Foto's door Peter van den Klinkenberg:

Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok

(Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok)

John Schoorl signeert

(John signeert)

Café Spaarndam

(Café Spaarndam)

Auteurs
Auteur: John Schoorl

John Schoorl (1961) behoort tot de beste verslaggevers van Nederland. Hij is bekend van zijn eigenzinnige interviews en reportages in de Volkskrant, waarvoor hij een Tegel, De Loep, de Pop Media Prijs en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs won. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Buitenstaanders (2020), meerdere boeken met muziekverhalen en diverse dichtbundels.

Boeken
John Schoorl - Eigen zaak
John Schoorl

Verhalen over ongekende successen en onpeilbare mislukkingen, meesterlijk verteld door John Schoorl

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: