Zoeken
Boeken in de pers - Week 28
Juli is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - Week 28

Gepubliceerd op 4 augustus, 2023 om 13:30, aangepast op 4 augustus, 2023 om 14:27

Nele Van den Broeck – Iemand anders


Heb je even nood om te ontsnappen aan de drukte? Zou je voor een paar dagen misschien Iemand anders willen zijn? Lees dan Nele Van den Broecks tomeloze roman over een vrouw die ondanks al haar tegenslagen sterker dan ooit in het leven staat. Nadat Sandra gedumpt wordt door haar echtgenoot beslist ze om alle fatsoen te laten varen en zich te storten op verkeerde (maar toch vermakelijke) keuzes. Deze roman wordt niet alleen door ons getipt, maar ook Feeling prijst Iemand anders. “Nele Van den Broeck schrijft pittig, onverbloemd en met een groot gevoel voor absurde humor.”

Chika Unigwe – De middelste dochter


Een ander ideaal vakantieboek volgens Feeling is De middelste dochter van Chika Unigwe. “Haar actuele relaas over de naïeve, zeventienjarige Nani, die na het verlies van haar vader en zus misleid wordt door een mysterieuze man die de waarheid in pacht lijkt te hebben, snijdt door merg en been.” Dit krachtig en universeel verhaal over vrouwelijkheid, veerkracht en keuzevrijheid is de ideale pageturner om op je strandstoel te verslinden.

Auteurs
Auteur: Nele Van den Broeck

Nele Van den Broeck is muzikant en frontvrouw van Nele Needs A Holiday, theatermaker en columnist bij De Standaard. In 2019 verscheen haar boek Halfvolwassen, waarin ze op een ontwapenend eerlijke manier over haar eigen dierbare mislukkingen schreef. Iemand anders is haar romandebuut.

Auteur: Chika Unigwe

Chika Unigwe is een schrijfster van Nigeriaanse afkomst. Ze woonde lange tijd in België, promoveerde aan de Universiteit van Leiden en debuteerde in 2005 met de roman De feniks. Ze kreeg meerdere prijzen, waaronder de NLNG Prize for Literature voor Fata morgana. Ze schreef daarna de romans NachtdanserDe zwarte messias en de verhalenbundel Beter nooit dan laat. Momenteel woont ze in Atlanta, Georgia, waar ze werkt als Professor of Creative Writing.

Boeken
Nele Van den Broeck - Iemand anders
Nele Van den Broeck

Tomeloze roman over de onwaarschijnlijke overwinning van een vrouw die alles verloor

Chika Unigwe - De middelste dochter
Chika Unigwe

Een krachtig en universeel verhaal over vrouwelijkheid, veerkracht en keuzevrijheid

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: