Zoeken
Alejandra Ortiz: genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs & in top 10 Regenboogboeken van het jaar
De waarheid zal me bevrijden is genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs én is uitgeroepen tot een van de beste Regenboogboeken van het jaar.

Alejandra Ortiz: genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs & in top 10 Regenboogboeken van het jaar

Gepubliceerd op 26 juli, 2023 om 11:25, aangepast op 26 juli, 2023 om 11:53

Alejandra Ortiz staat maar liefst twéé keer in een top 10-selectie met haar boek De waarheid zal me bevrijden!

Vorige week werd bekendgemaakt dat het een van de 10 beste Regenboogboeken van het jaar is. Deze verkiezing is georganiseerd door queerlifestylemagazine Winq en lezerscommunity Hebban.nl. Hier vind je de complete top 10.

Daarnaast maakt Alejandra kans op de Opzij Literatuurprijs. Dit jaar wordt de bekende prijs nieuw leven in geblazen. Deze wordt uitgereikt aan een vrouw die bijdraagt aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen. Komend najaar wordt de prijs uitgereikt. Binnenkort kan het publiek ook meestemmen op het favoriete boek – daarover snel meer. 

Auteurs
Auteur: Alejandra Ortiz

Alejandra Ortiz is een trans vluchtelinge uit Mexico. In Nederland zet zij zich in voor een beter leven van trans personen, in het bijzonder voor trans personen van kleur - met of zonder papieren. Ze heeft een taalhuis opgezet, symposia georganiseerd en meegeschreven aan onderzoeksrapporten, allemaal om de positie van trans vluchtelingen te verbeteren. Voor haar werk ontving zij de Winq Community Award 2023.

Boeken
Alejandra Ortiz - De waarheid zal me bevrijden
Alejandra Ortiz

Het aangrijpende verhaal van een Mexicaanse trans vluchtelinge en een verslag van dromen, hoop en liefde uit een azc

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: