Zoeken
Precies 50 jaar geleden overleed Bruce Lee
In 2020 kwam De zonen van Bruce Lee uit van Alex Boogers.

Precies 50 jaar geleden overleed Bruce Lee

Gepubliceerd op 20 juli, 2023 om 13:53, aangepast op 20 juli, 2023 om 16:53

Op 20 juli 1973 overleed Bruce Lee plots, hij werd slechts 32 jaar. Ondanks zijn jonge leeftijd was de Kung-Fu grootmeester altijd al een voorbeeld voor auteur Alex Boogers. 

Alex Boogers: 'Zonder dat ik het zelf wist heb ik Bruce Lee in mijn jeugd geadopteerd als geestelijk vader, als iemand die mij de weg zou wijzen. Ik wist dat hij er altijd zou zijn, ook als er een stevige mist neerdaalde en ik soms niet meer wist waar ik naartoe moest. Hij zou er zijn. Hij wel.'
Als opgroeiende puber in een onveilige omgeving klampte Boogers zich vast aan de inzichten van Lee. Inzichten die hij nu op zijn beurt doorgeeft, in een indrukwekkend lange brief aan zijn zoon.

Bekijk hieronder het item met Alex Boogers over zijn verregaande liefde voor Lee bij OP1.

Auteurs
Auteur: Alex Boogers

Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Drie jaar later debuteerde hij met Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam. Sindsdien is hij een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won Alleen met de goden in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman eveneens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Daarnaast is Alex Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen en een van de belangrijkste ambassadeurs om de jeugd weer aan het lezen te krijgen.

Boeken
Alex Boogers - De zonen van Bruce Lee
Alex Boogers

Een eigenzinnige sportbiografie, ontroerende briefroman en coming of age memoir ineen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: