Zoeken
Volya Films verkrijgt verfilmingsrechten 'Rust' van Wensly Francisco
Filmproducent Volya Films (Totem, Dragon Girl en Luka) heeft de filmrechten gekocht van Rust, Wensly Francisco's debuutroman 

Volya Films verkrijgt verfilmingsrechten 'Rust' van Wensly Francisco

Gepubliceerd op 9 juni, 2023 om 09:40, aangepast op 12 juni, 2023 om 17:14

Filmproducent Volya Films (Totem, Dragon Girl en Luka) heeft de filmrechten gekocht van Rust, de debuutroman van Wensly Francisco over zijn kansarme jeugd in Tilburg.

Wensly: 'Te gek dat de filmrechten van mijn boek zijn verkocht! Als je dit een jaar geleden tegen mij had gezegd zou ik je voor gek hebben verklaard. Ik heb het volste vertrouwen in Volya Films en kijk erg uit naar wat komen gaat.'

Rust
De jonge Lucci is gedoemd te mislukken. Vanuit een arm, gebroken en gewelddadig gezin op Curaçao belandt hij op zijn zevende in een achterstandswijk in Tilburg. Zijn vader nam de benen. Zijn moeder werkt keihard en ontpopt zich, uiteindelijk, tot drugskoningin.

Ondertussen droomt Lucci van een carrière als rapper of filmmaker, maar de werkelijkheid bestaat uit vernederingen, geweld en anarchie. De verleiding van de straat lonkt. Tegen alle verwachtingen in vecht hij voor een betere toekomst en wanneer hij geen andere uitweg meer ziet, besluit hij het leger in te gaan. Rust laat zien hoe ingewikkeld het is om patronen te doorbreken. Een verhaal over weerbaarheid en veerkracht.

Wensly Luciano Francisco (1980) is programma- en documentairemaker en onder meer bekend van de docu(series) Rauw Curaçao, Zonen zonder vader en Bandidos. Rust is zijn debuutromam.

Auteurs
Auteur: Wensly Francisco

Wensly Luciano Francisco (1980) is programma- en documentairemaker en vader van twee dochters. Hij hecht veel waarde aan (journalistieke) onafhankelijkheid, inclusiviteit en representatie. Met onder andere de docu(series) Rauw Curaçao, Zonen zonder vader, Bandidos, Stikken in het paradijs (Zembla) en een serie over bubbling is hij inmiddels een gevestigde naam in de media.

Boeken
Wensly Francisco - Rust
Wensly Francisco

Roman van de maker van Rauw Curaçao over zijn kansarme jeugd in Tilburg

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: