Zoeken
Actie voor heksenmonument
Zaterdag 3 juni 2023 voerde Susan, als voorzitter van de stichting Nationaal Heksenmonument, samen met bestuursleden Manja Bedner en Bregje Hofstede actie voor een landelijk heksenmonument.

Actie voor heksenmonument

Gepubliceerd op 6 juni, 2023 om 09:46, aangepast op 6 juni, 2023 om 10:02

Ze stonden op de Dam in Amsterdam, een van de locaties in Nederland waar ooit ‘heksen’ ter dood zijn gebracht en waar witte bloemen werden gelegd om hen te herdenken. Hun namen werden voorgelezen en er werd stilgestaan bij vrouwenhaat vandaag de dag. Honderden mensen kwamen met hun bloemen naar Leiden, Maastricht, Roermond, Schiedam, Vlissingen en nog vijftien andere plaatsen. Donaties om een landelijk monument te realiseren kunnen via www.nationaalheksenmonument.nl

Beeld: On a Hazy Morning

Auteurs
Auteur: Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Boeken
Susan Smit, Bregje Hofstede, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Beatrijs Smulders, Manon Uphoff e.a. - Heksenmonument
Susan Smit, Bregje Hofstede, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Beatrijs Smulders, Manon Uphoff e.a.

Pamflet ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: