Zoeken
Twee nominaties voor de Hebban Debuutprijs!
Niet geschikt voor publicatie van Gabrielle la Rose en Wij zijn vrij van Emily Reekers zijn genomineerd voor de Hebban Debuutprijs!

Twee nominaties voor de Hebban Debuutprijs!

Gepubliceerd op 17 mei, 2023 om 17:17, aangepast op 17 mei, 2023 om 17:42

Goed nieuws! Twee titels zijn genomineerd voor de longlist van de Hebban Debuutprijs 2023.

Niet geschikt voor publicatie van Gabrielle la Rose laat zien hoe verwarrend de lijn tussen goed en fout is, over hoe heftig én vanzelfsprekend keuzes kunnen zijn. En hoewel Tyrelle voor zijn leven is getekend, is dit geen simpel verhaal over een moeilijke jeugd en een criminele toekomst. 

Wij zijn vrij is een beklemmend, psychologisch spel rondom intimiteit in een samengesteld gezin. De gezinsleden zijn alle vier op een eigen manier beschadigd en op zoek naar erkenning, aandacht en liefde. Beetje bij beetje worden grenzen verlegd, maar waar eindigt onschuld en begint schuld? En wie is er schuldig?

Auteurs
Auteur: Gabrielle la Rose

Gabrielle la Rose is schrijfster. Ze groeide vanaf haar tienerjaren op in een volkswijk in Amsterdam-Oost en werd op jonge leeftijd geconfronteerd met criminaliteit en geweld. Ze is thuis in verschillende werelden, waar ze naast de nodige levenservaring inspiratie opdeed voor haar fictiewerk. Niet geschikt voor publicatie is haar eerste boek.

Auteur: Emily Reekers

Emily Reekers (1992) is schrijver, scenarist en regisseur. Ze studeerde Scenario aan de Nederlandse Filmacademie. Het mede door haar geschreven scenario Beenlampman ging in première op het Nederlands Filmfestival, net als haar regiedebuut Hannah's Dream. Ze debuteerde met Wij zijn vrij en schreef samen met Yvanka van der Zwaan en Naïma de roman Tussen drie vrouwen.

Boeken
Gabrielle la Rose - Niet geschikt voor publicatie
Gabrielle la Rose

Een snoeihard debuut over opgroeien aan de rand van de maatschappij

Emily Reekers - Wij zijn vrij
Emily Reekers

Een samengesteld gezin dat van verhalen en verlangens aan elkaar hangt

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: