Zoeken
Eerste exemplaar 'Door hun ogen' voor minister
Afgelopen donderdag reikte schrijver Femmetje de Wind het eerste exemplaar van ‘Door hun ogen’ uit aan de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Dennis Wiersma, die het boek ‘heel erg waardevol’ noemde.

Eerste exemplaar 'Door hun ogen' voor minister

Gepubliceerd op 25 april, 2023 om 16:49, aangepast op 25 april, 2023 om 16:55

Op 23 april was de presentatie van het boek ‘Door hun ogen’, een boek met bijna 50 Joodse familiegeschiedenissen, in het Joods Museum, geschreven door kinderen van de Amsterdamse Joodse basischool Rosj Pina en enkele vooraanstaande schrijvers, verteld door (over)grootouders die de Holocaust meemaakten.

Een paar dagen daarvoor vertelde Minister Wiersma aan Femmetje de Wind dat het ‘belangrijker dan ooit is dat we die verhalen aan leerlingen vertellen’, waarmee hij het belang aangaf van goede Holocausteducatie op scholen. Minister Wiersma: ‘Hoe gruwelijk de oorlog is geweest, dat is soms voor leerlingen zoveel jaar later bijna niet voorstelbaar.’

Lees hier meer over het boek.

Auteurs
Auteur: Femmetje de Wind

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze studeerde Rechten en Vergelijkende Kunstwetenschap en werkte jaren als hoofdredacteur van verschillende magazines. In 2015 debuteerde ze met de roman Rivka - waar ze veel lof mee oogstte en die deels gebaseerd is op het oorlogsverleden van haar vader. Daarna schreef ze de roman Het beloofde leven en verzorgde ze de bundel Door hun ogen, met daarin verhalen van Holocaust-overlevenden. Ook schreef ze mee aan de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god.

Boeken
Femmetje de Wind - Door hun ogen
Femmetje de Wind

Ontroerende gesprekken tussen overlevenden van de Holocaust en hun (achter)kleinkinderen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: