Zoeken
Claire Nelson in Nederland
In het Dingen die ik leerde van het vallen vertelt Claire Nelson over haar ervaring van het vallen. Als ze in haar eentje een wandeling maakt in Joshua Tree National Park valt ze van een rots naar beneden en verbrijzelt haar bekken. Het is een inspirerende en aangrijpend verhaal over overleven tegen alle verwachtingen in. Bij BEAU aan tafel vertelde ze over haar ontberingen en ook in Het Parool verscheen een mooi interview met Nelson.

Claire Nelson in Nederland

Gepubliceerd op 24 april, 2023 om 16:00, aangepast op 26 april, 2023 om 12:42

Al eerder schreven wij een artikel over het waargebeurde, dappere verhaal van Nelson. Hier is ook beeldmateriaal te zien van haar strijd tussen de wanhoop en de vastberadenheid om in leven te blijven.

Ze sprak over haar ervaring bij BEAU: 'Met één fles water en een temperatuur die boven de 40 graden Celsius lag, waren de vooruitzichten dan ook bijzonder ongunstig'. Haar ontberingen hebben Beau Erven Dorens en zijn team erg ontroerd: 'We beefden en huilden tijdens het lezen. Het is een echte thriller'. Lees het volledige artikel van RTL hier.

Ook verscheen afgelopen weekend een interview met Nelson in Het Parool. In het interview vertelt Nelson over hoe de behoefte om haar ervaringen op papier te zetten tot stand kwam: 'Toen ik nog in Londen woonde, wilde ik al een boek schrijven over de neergang van mijn geestelijke gezondheid daar. Na het ongeluk wilde ik ook graag schrijven over die ervaring. In eerste instantie deed ik dat alleen voor mezelf, maar hoe meer ik schreef, hoe meer ik de overeenkomsten tussen die twee ervaringen zag, zoals de afzondering, de overlevingsmodus, het gevoel niemand nodig te hebben en tegelijkertijd heel hard mensen nodig te hebben'. Nelson vertelt dat op die eenzame plek in de woestijn het noodzaak was om haar gedachten op orde te houden, dit deed ze dan ook door het maken van video's: 'Het zijn overigens geen inspirerende opnames geworden. Het gaat niet over mijn dromen en de dingen waar ik spijt van heb. Ik ben vooral aan het klagen over pijn en dorst.

Klik hieronder op de links om meer te weten te komen over het boek en de auteur.

Auteurs
Auteur: Claire Nelson

Claire Nelson is geboren in Nieuw-Zeeland en woonde meer dan tien jaar in Londen, waar ze werkte als reis- en culinair journalist. Ze schreef onder andere voor Jamie Oliver's magazine, ELLE, Food and Travel en Delicious. Dingen die ik leerde van het vallen is haar eerste boek.

Boeken
Claire Nelson - Dingen die ik leerde van het vallen
Claire Nelson

Inspirerende en aangrijpende memoires over overleven tegen alle verwachtingen in

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: