Zoeken
Rima Orie dit jaar ambassadeur Boekenweek van Jongeren
Rima Orie zal een kort verhaal schrijven voor 3PAK, de geschenkbundel van de Boekenweek van Jongeren.

Rima Orie dit jaar ambassadeur Boekenweek van Jongeren

Gepubliceerd op 12 april, 2023 om 12:33, aangepast op 13 april, 2023 om 10:32

Eerder werd al bekendgemaakt dat Rima een verhaal zal schrijven voor het leesbevorderingsproject Readification. De twee verhalen zijn los van elkaar te lezen, maar sluiten wel op elkaar aan: beide verhalen spelen zich af in de fictieve wereld van de game Assasin’s Creed: Mirage. Het is de eerste keer dat Readification wordt gekoppeld aan 3PAK.

Rima Orie (1994) houdt ervan om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. De realiteit is nooit ver weg: onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen. Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes. Ook haar tweede boek, In het vervloekte hart (2022), oogstte veel lof.

Jongeren kunnen tijdens de Boekenweek van Jongeren (15 t/m 24 september 2023) gratis een exemplaar van 3PAK ophalen bij hun lokale bibliotheek, de boekhandel of op school. Er worden in totaal meer dan 100.000 exemplaren verspreid. Daarnaast wordt de bundel via de online Bibliotheek-app ook aangeboden als e-boek en zijn de verhalen van ambassadeurs Rima Orie, Philip Huff en Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen als luisterboek te beluisteren. Rima’s ‘Verborgen Verhaal’ voor Readification zal ook in september verschijnen, speciaal voor de ruim 100.000 gamers die de Ubisoft Special-app gebruiken.

Auteurs
Auteur: Rima Orie

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: