Zoeken
Schrijver Ronald Blythe overleden
Schrijver van Akenfield, Ronald Blythe, is overleden.

Schrijver Ronald Blythe overleden

Gepubliceerd op 26 januari, 2023 om 15:26, aangepast op 26 januari, 2023 om 21:10

Op 14 januari overleed de Britse schrijver, essayist en redacteur Ronald Blythe op 100-jarige leeftijd. In 1969 verscheen zijn bekendste boek: Akenfield, Portrait of an English village, dat Lebowski in 2016 uitgaf. Akenfield is een portret van de ‘glorie en bitterheid’ van het platteland: de armoede en toch diepe trots van het oude, bijna feodale boerenleven, en de uitroeiing ervan in de jaren ‘60 door een tweede landbouwrevolutie naast de komst van de auto en de televisie.

 

Blythe schreef zelf over de dood: ‘Death used to announce itself in the thick of life but now people drag on so long it sometimes seems that we are reaching the stage when we may have to announce ourselves to death. It is as though one needs a special strength to die, and not a final weakness.’

 

Auteurs
Auteur: Ronald Blythe

Ronald Blythe (1922) groeide op in Acton, Suffolk, de oudste van zes kinderen. Hij is schrijver, essayist en redacteur. Hij is een fellow van de Royal Society of Literature en de voorzitter van de John Clare Society. Blythe woont en schrijft in zijn boerderij Bottengoms, op de grens tussen Essex en Suffolk. Hij heeft geen rijbewijs en heeft nog nooit een computer gebruikt.

Boeken
Ronald Blythe - Akenfield
Ronald Blythe

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: