Zoeken
Rima Orie schrijft een verhaal bij Assassin's Creed: Mirage!
Wat hebben Rima Orie en Assassin's Creed: Mirage met elkaar te maken? Veel meer dan je denkt! Rima gaat namelijk een verhaal passend bij de game schrijven. 

Rima Orie schrijft een verhaal bij Assassin's Creed: Mirage!

Gepubliceerd op 22 december, 2022 om 11:34, aangepast op 22 december, 2022 om 11:37

De Leescoalitie, NBD Biblion en Ubisoft geven een vervolg aan de populaire Readification-campagne. In 2021 verschenen er verhalen bij de game Assassin's Creed: Valhalla. Dit jaar zullen er verhalen verschijnen bij de games Assassin's Creed: Valhalla, Skull & Bones en Assassin's Creed: Mirage. Voor die laatste is onze auteur Rima Orie gevraagd om een verhaal te schrijven!

Het verhaal van Rima, dat tegelijkertijd met een verhaal van Marion Pauw zal verschijnen, staat op de planning voor september 2023. Het zal gaan over de wereld en personages van Assassin's Creed: Mirage. De verhalen worden gepubliceerd in de Ubisoft Special-App, een app waar informatie te lezen is over nieuwe games. Dit zijn extra details over bijvoorbeeld verhaallijnen en hoofdpersonages, en nu dus ook verhalen van auteurs.

De verhalen zullen versterkt worden door visuals, videobeelden en geluidseffecten uit de games. Het is een echte samensmelting tussen de game en een verhaal. 

Wij kunnen natuurlijk niet wachten op het verhaal van Rima!

Auteurs
Auteur: Rima Orie

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: