Zoeken
Daphne Koster haalt de eindstreep in Kamp van Koningsbrugge
Samen met Edino van Dorsten en Wouter Prudon bleef de oud-voetbalster over in het slopende eerste seizoen van Kamp van Koningsbrugge Special edition. Zeven andere bekende Nederlanders waren al afgevallen in het programma waarin burgers worden getest of ze geschikt zijn om commando te worden. Koster werd geschikt bevonden.

Daphne Koster haalt de eindstreep in Kamp van Koningsbrugge

Gepubliceerd op 18 november, 2022 om 15:05, aangepast op 18 november, 2022 om 15:29

Het is geen verrassing dat Daphne Koster beschikt over een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen en vechtlust. Dat bewees ze al in haar loopbaan als voetbalster bij Ajax en Oranje. Als een van de eerste uitblinkers in het Nederlandse damesvoetbal werd ze een voorbeeld voor velen. 

In 2019 schreef Iris Koppe samen met de huidige trainster van de Ajax-vrouwen het boek 'Nooit meer buitenspel'. Hierin vertelt Koster hoe moeilijk het is om als vrouw door te breken in een wereld gedomineerd door mannen. Maar ook vooral hoe het haar is gelukt te toch te slagen,

Auteurs
Auteur: Iris Koppe

Iris Koppe (1985) wilde als kind voetballer worden. Toen dit niet lukte besloot ze te gaan schrijven Na twee romans, een studie Russisch en politicologie werkte ze voor verschillende landelijke dagbladen. In 2012 was ze AD's EK-vrouw in Oekraïne. Samen met Evgeniy Levchenko schreef ze zijn biografie, Lev verscheen in 2015.

Boeken
Iris Koppe - Daphne Koster
Iris Koppe

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: