Zoeken
Victor Hannes getuigt na 75 jaar over zijn oorlogsverleden bij de Brigade Piron
De bevrijding van België door de ogen van Victor Hannes, de laatste gewezen soldaat die nog kan getuigen over de Brigade Piron.

Victor Hannes getuigt na 75 jaar over zijn oorlogsverleden bij de Brigade Piron

Gepubliceerd op 16 september, 2022 om 12:02, aangepast op 16 september, 2022 om 13:42

De laatste getuige: Hoe ik met de Brigade Piron België bevrijdde is een persoonlijke getuigenis van Victor Hannes. Dit is een belangrijke aanvulling aan de bestaande getuigenisliteratuur over 40-45.

Dat Victor Hannes de Tweede Wereldoorlog van dichtbij heeft meegemaakt is een understatement. Hij maakte deel uit van het Brigade Piron, een brigade bestaande uit zo’n 2000 Belgische soldaten dat België bevrijdde.

Radio 2 heeft Fons Hannes, de zoon van Victor, geïnterviewd over het boek De laatste getuige. Je kan het interview hier beluisteren.

Auteurs
Auteur: Victor Hannes

Victor Hannes (98) is de laatste gewezen soldaat die nog kan getuigen over de Brigade Piron. Als zestienjarige vluchtte hij in 1940 met zijn familie naar Engeland. Hij sloot er zich aan bij the Belgian army en maakte in 1944 en 1945 de bevrijding van Europa mee aan het front.

Auteur: Yannick Verberckmoes

Yannick Verberckmoes (31) is journalist bij De Morgen, waar hij o.a. schrijft over de Tweede Wereldoorlog. Voorheen schreef hij voor De Standaard, de Volkskrant en Trends.

Boeken
Yannick Verberckmoes en Victor Hannes - De laatste getuige
Yannick Verberckmoes en Victor Hannes

De Brigade Piron: het Belgische Band of Brothers-verhaal

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: