Zoeken
'De Machine: In de ban van Booking.com' wint De Loep! © VVOJ
‘Onze’ drie NRC-journalisten Merijn, Stijn en Joris hebben vrijdag De Loep gewonnen voor De machine.

'De Machine: In de ban van Booking.com' wint De Loep!

Gepubliceerd op 29 juni, 2022 om 11:19, aangepast op 29 juni, 2022 om 11:37

Het ontzettend interessante boek over Booking.com stond eerder al op de shortlist voor de Brusseprijs en heeft nu de journalistieke prijs De Loep gewonnen in de categorie signalerende onderzoeksjournalistiek!

De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. Joep Dohmen, ook van NRC, kreeg een oeuvre-Loep en Tim Hofman verzorgde de keynote.

De machine vertelt het niet eerder vertelde verhaal van de opkomst, hoogtij en het morele verval van Booking, vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en ruzies in de boardroom. Maar vooral is dit het verhaal van een bedrijf dat een weergaloze online geldmachine bouwde, en in de eeuwige zucht naar meer de mensen achter de machine vergat.

Lees hier meer:

NRC.nl
Villamedia

NRC-journalisten Merijn, Stijn en Joris nemen De Loep in ontvangst voor De machine.

NRC-journalisten Merijn, Stijn en Joris nemen De Loep in ontvangst voor De machine.

 

Auteurs
Auteur: Stijn Bronzwaer

Stijn Bronzwaer (1981) schrijft over technologie en werkt sinds 2007 voor NRC. Eerder was hij onder meer adjunct-hoofdredacteur en chef van de mediaredactie.

Auteur: Merijn Rengers

Merijn Rengers (1973) is onderzoeksjournalist en werkt sinds 2015 voor NRC. Eerder werkte hij twaalf jaar voor de Volkskrant. Hij won diverse journalistieke prijzen, waaronder twee keer de Tegel (voor verhalen over groene subsidies en diplomafraude).

Auteur: Joris Kooiman

Joris Kooiman is financieel journalist. Hij begon in 2011 bij Het Financieele Dagblad en stapte in 2017 over naar NRC. Voor het FD was hij onder meer correspondent in Berlijn.

Boeken
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman - De Machine
Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman

Drie NRC-journalisten doorgronden Booking.com

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: