Zoeken
Deze week verschenen: Het boek van Job
Dinsdag 31 mei verscheen het nieuwste boek van Annemarie Haverkamp: Het boek van Job. Een uniek monument van een schrijfster voor haar zoon.

Deze week verschenen: Het boek van Job

Gepubliceerd op 3 juni, 2022 om 11:54, aangepast op 3 juni, 2022 om 13:40

Achttien jaar lang beschreef Annemarie Haverkamp de wereld door de ogen van haar zoon Job. Ze begon al met een columnserie in de Gelderlander toen haar zwangerschap samenviel met de eerste van Máxima. Tot haar ontsteltenis bleek bij de geboorte dat Job een zeldzame chromosoomafwijking had.

Annemarie documenteerde zijn hele leven, Job werd een bron van inspiratie. Hij ontwikkelde zich tot een onbevangen jongen die de wereld vol vertrouwen tegemoet trad. In Het boek van Job laat Annemarie zien hoe de alledaagse dagen waren met een niet alledaags kind, tot Job vlak voor zijn achttiende verjaardag overleed.

Deze week is Annemarie bij verschillende programma's aangeschoven om over Job te vertellen.
Luister hier het gesprek bij de Taalstaat terug, over de Annemaries taalkeuze en Jobs bijzondere blik op de wereld.
Kijk hier het gesprek bij Tijd voor Max terug, over Annemaries 'mooie boek', over de geboorte, opvoeding en het leven van Job. 

'Een ontroerend boek, prachtig geschreven.' Taalstaat 

Auteurs
Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

Boeken
Annemarie Haverkamp - Het boek van Job
Annemarie Haverkamp

Dit is een monument voor een ontwapenend kind en onvoorwaardelijke liefde.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: