Zoeken
'Centaur' van Chris Polanen is genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren
De roman staat op de shortlist van deze Vlaams-Nederlandse literaire prijs

'Centaur' van Chris Polanen is genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren

Gepubliceerd op 25 mei, 2022 om 11:30, aangepast op 25 mei, 2022 om 11:46

Centaur is één van de tien boeken die genomineerd zijn voor de prijs Beste Boek voor Jongeren. De roman van Chris Polanen is genomineerd in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.

De shortlist is samengesteld door een jury van volwassenen: ‘De diversiteit in personages is groot en dat geldt ook voor de auteurs. Die voldoen natuurlijk al langer niet meer aan het achterhaalde beeld van uitsluitend witte elitaire mannen van (voorbij de) middelbare leeftijd. De auteur van nu (x/v/m) is jong, oud, zwart, van kleur, wit, queer, hetero, cis en trans. Dit maakt de verhalen divers en zorgt ervoor dat steeds meer jongeren zich gerepresenteerd kunnen zien in de literatuur. Ontzettend fijn, ontzettend belangrijk en bovenal ontzettend terecht.’

Het Beste Boek voor Jongeren is onderdeel van de Boekenweek van Jongeren (16 t/m 25 september). Een jury van zes jongeren zal de twee winnende boeken bepalen en in september bekendmaken.

Auteurs
Auteur: Chris Polanen

Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon te schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te gaan. Hij schrijft columns en korte verhalen die zowel in Suriname als in Nederland verschijnen, recent onder meer in bloemlezing AfroLit. In 2017 verscheen zijn debuutroman Waterjager. Centaur is zijn tweede roman.

Boeken
Chris Polanen - Centaur
Chris Polanen

Wervelende roman over identiteit, verlangen en volwassen worden in Paramaribo

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: