Zoeken
Overamstel in de media week 20
Afgelopen week bij Overamstel…

Overamstel in de media week 20

Gepubliceerd op 20 mei, 2022 om 09:55

MOON

Het Reservaat van Barbara Jurgens kreeg 3 sterren van bookstagrammer Iselleleest, vanwege de fijne schrijfstijl en sterke world building. Ook Superkat van Cora Sakalli kreeg een goede recensie van kleutterrijk.juf_elsie vond het een bijzonder leuk prentenboek met een prachtig verhaal en schitterende illustraties. “Daar word je toch meteen verliefd op,” zei ze.

THB

We ontvingen vorige week 2 recensies voor De partycrasher van Sophie Kinsella. “Een feelgood zoals hij zou moeten zijn,” zo omschreef de boekenblogger boekboek_shel het verhaal. Het werd verder ook geprezen voor de schijfstijl, humor en de diepgang van de personages. Het boek kreeg dan ook 5 sterren. LotteLivre schreef ook een recensie voor De partycrasher en gaf het 4 sterren. Koukleum.nl geeft een exemplaar van Een laatste uitweg van S.A. Cosby weg aan hun lezers. Om kans te maken, moeten ze wel eerst een belangrijke vraag beantwoorden over de auteur. Ook is er een mooie recensie over het boek verschenen op het blog. De recensent vond het zo’n goed verhaal, dat hij bijna niet kan wachten tot het nieuwe boek van de auteur dat in 2023 uitgebracht zal worden. NRC besprak ook afgelopen week 6 boeken en één daarvan was Het meisje, de kat en het bos van Mala Kacenberg. Het boek werd omschreven als een zeer persoonlijke en hoopvolle memoir. Toen winter zomer werd van Emily Henry, dat hiervoor als Stranddagboek werd verkocht, ontving een recensie van HeavenLeighBooks. “De schrijfstijl van Emily Henry is pakkend, meeslepend, vlot, vol met humor en ze heeft een mooie balans tussen luchtig en serieus,” aldus de recensent.

LEBOWSKI

Recensent Linda de Jong vond De zwemmers van Julie Otsuka zo bijzonder dat ze na het uitlezen weer opnieuw begon. Ze gaf aan dat de schrijfster de lezer weet te verassen en te ontroeren en gaf het boek wel 5 sterren.

CARRERA

Tot slot recenseerde NRC het kookboek That sounds so good van Carla Lalli Music. Het voorwoord bracht al gelijk veel herinneringen bij de recensent op. Ze beschreef het boek als vrolijk, met een mix van familierecepten, nieuwe uitvindingen en eigen variaties.

Auteurs
Boeken
Barbara Jurgens - Het Reservaat
Barbara Jurgens

In Super City is iedereen happy. Of toch niet?

Cora Sakalli - Superkat
Cora Sakalli

Een bijzonder prentenboek over hoe gewoon ook heel bijzonder kan zijn

Sophie Kinsella - De partycrasher
Sophie Kinsella

Een humoristische en hartverwarmende roman over familie en liefde

S.A. Cosby - Een laatste uitweg
S.A. Cosby

Hij is een echtgenoot, een vader, een monteur... en de beste vluchtautobestuurder ten oosten van de Mississippi

Mala Kacenberg - Het meisje, de kat en het bos
Mala Kacenberg

Het waargebeurde verhaal van Mala die, vergezeld door een zwerfkat, tegen alle verwachtingen in WOII overleefde

Emily Henry - Beach Read
Emily Henry

Een feelgoodroman waarin niemand verliefd wordt. Beloofd!

Julie Otsuka - De zwemmers
Julie Otsuka

Een delicate, literaire roman over een dementerende vrouw

Carla Lalli Music - That Sounds So Good
Carla Lalli Music

Whatever works , dat is Carla's motto. En binnenkort ook dat van jou.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: