Zoeken
Katinka Polderman gaat (nog meer) boeken schrijven
De gevierde en bekroonde cabaretière, columnist, all-round (lied)tekstschrijver, tekenaar en Beslisbomenmaker, tekent voor maar liefst drie boeken bij Lebowski. Haar eerste boek verschijnt in 2023. De rechten werden verkocht door Willem Bisseling van Sebes & Bisseling.

Katinka Polderman gaat (nog meer) boeken schrijven

Gepubliceerd op 10 mei, 2022 om 12:20, aangepast op 10 mei, 2022 om 12:25

Katinka Polderman is een maker. En ze maakt dan ook van alles, altijd met gebruik van taal. Zo is ze regelmatig te horen in het cabaretteam van Spijkers met Koppen en schrijft ze columns voor onder andere de Volkskrant, waar ze ook nu en dan schrijft over boeken en Beslisbomenmaker des vaderlands is. Ze maakte en speelde zes cabaretvoorstellingen, schrijft regelmatig voor Het Klokhuis en schreef mee aan verschillende radio- en televisieprogramma's en theatervoorstellingen. Het is dus niet meer dan logisch dat ze nu tekent voor drie boeken, waaronder ook literaire fictie.

Katinka Polderman: 'Ik ben blij en heb ontiegelijk veel zin om aan de slag te gaan en mooie dingen te maken. Met Lebowski wordt het allemaal vast net zo schitterend als ik het in mijn hoofd heb, of misschien nog wel beter.'

Willem Bisseling, literair agent: 'Katinka en ik kennen elkaar al jaren en hebben altijd veel over verschillende boekideeën gesproken. Ze is een geweldige auteur met veelzijdige ideeën, die niet allemaal onder één label zijn te vangen. Dus ik ben blij dat Katinka heeft gekozen voor Lebowski, een uitgeverij waar dat ook voor geldt en waar dit multitalent aan de slag kan met al haar bijzondere projecten!'

Willemijn Peene, uitgever Lebowski: 'We zijn uitermate trots en vereerd met de komst van Katinka, een absoluut literair talent met funny bones! Haar talige en creatieve geest zorgt ervoor dat ik alles van haar wil lezen – ik verheug me enorm op de prachtige boeken die we mogen uitgeven en op een lange samenwerking.'

Polderman schreef eerder samen met Sophie Reinders en William van Giessen Zwerfgoed (hiermee wonnen ze de Gerrit Komrijprijs 2021) en de Kakkerlakjes Lekker in je kracht en Adempauze, allemaal verschenen bij uitgeverij Loopvis. Voor Lemniscaat vertaalde ze De Gruffalo in het dialect van Zuid-Beveland.

Sebes & Bisseling is een literair agentschap dat binnen- en buitenlandse auteurs, uitgeverijen en agentschappen vertegenwoordigt bij het verhandelen van boek-, film-, en digitale rechten.

Lebowski is een innovatieve uitgeverij, die zich toelegt op kwalitatief hoogstaande Nederlandse en internationale literatuur, nieuw talent, onverwachte herontdekkingen en persoonlijke non-fictie.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: