Zoeken
Overamstel in de media week 17
Afgelopen week bij Overamstel Uitgevers...  

Overamstel in de media week 17

Gepubliceerd op 29 april, 2022 om 18:40

MOON

Acht prinsessen en een toverspiegel van Natasha Farrant, een prachtig sprookjesboek vol stoere en heldhaftige prinsessen, werd gerecenseerd door Juf Soullie. Zij was van mening dat het boek leuk voor in de klas of voor het slapengaan is met prachtige tekeningen. Verder kreeg Een corso vol verrassingen van auteursduo Marianne Busser en Ron Schröder aandacht van Leestafel. Het prentenboek voor het jubileum van het Bloemencorso Bollenstreek werd interessant en leuk genoemd.

 

HOLLANDS DIEP

Adolf Hitler. Een beeldbiografie van Erik Somers en René Kok, een indringend perspectief op een historisch fenomeen dat de wereld veranderde, werd uitgebreid gerecenseerd door TracesofWar en ontving 3 sterren. Verder verscheen er in de Poëzie krant een mooie recensie over Dagen in huis, de nieuwste poëziebundel van Roelof ten Napel waarin wordt onze alledaagse omgeving voorzichtig ontmanteld. De Poëzie krant noemt het een contemplatieve bundel, trekt veel verbanden en moedigt aan om de dichtbundel meermaals te lezen.

 

THE HOUSE OF BOOKS

Deze week verscheen Daar waar de rivierkreeften zingen, de debuutroman van Delia Owens die dit jaar ook als film in de bioscoop zal verschijnen, als leestip van de week in ZIN magazine waarbij werd gezegd: "[Het boek is] Zo beeldend geschreven dat het is of je zelf in de moerassen van North Carolina woont, net als ‘moerasmeisje’ Kya." Verder werd Sophie Kinsella's nieuwste boek, De partycrasher, door Readalicious omschreven als een goed en realistisch geschreven boek. Ze zegt ook dat het vleugje nostalgie, een feest waar je bij had willen zijn, een net-functionerende familie en de jeugdliefde zijn de perfecte ingrediënten voor De partycrasher.

 

LEBOWSKI

De zwemmers, een delicate, literaire roman over een dementerende vrouw van Julie Otsuka werd door Leestafel gelezen en zij benadrukt in de recensie: "als het uit is, is er maar één conclusie: begin van voren af aan, want waar je bij de eerste keer te nieuwsgierig was hoe dit verder zou gaan, kun je bij een tweede lezing pas echt alle beeldspraak begrijpen die Otsuka ons voorschotelt."

 

CARRERA

Tot slot deelde JAN magazine het recept van Caprese met avocado en verse chilipeper uit That Sounds So Good van Carla Lalli Music, een Amerikaanse chef-kok, kookboekauteur en YouTube-chef.

Auteurs
Boeken
Natasha Farrant - Acht prinsessen en een toverspiegel
Natasha Farrant

Prachtig voorleesboek over stoere prinsessen uit verschillende culturen

Marianne Busser en Ron Schröder - Een corso vol verrassingen
Marianne Busser en Ron Schröder

Een fantastisch prentenboek voor het jubileum van het Bloemencorso Bollenstreek

Erik Somers & René Kok - Adolf Hitler
Erik Somers & René Kok

Een indringend perspectief op een historisch fenomeen dat de wereld veranderde.

Roelof ten Napel - Dagen in huis
Roelof ten Napel

In Dagen in huis worden vergelijkingen voorzichtig ontmanteld. De meest vanzelfsprekende en alledaagse beelden worden gebruikt om belangrijke vragen te stellen

Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
Delia Owens

Gebonden editie van deze prachtige #1 bestseller

Sophie Kinsella - De partycrasher
Sophie Kinsella

Een humoristische en hartverwarmende roman over familie en liefde

Julie Otsuka - De zwemmers
Julie Otsuka

Een delicate, literaire roman over een dementerende vrouw

Carla Lalli Music - That Sounds So Good
Carla Lalli Music

Whatever works , dat is Carla's motto. En binnenkort ook dat van jou.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: