Zoeken
'Nemesis' van Simon de Waal krijgt gelijknamige 8-delige dramaserie op Disney+
De psychologische thriller gaat naar verwachting in het najaar van 2023 in première.

'Nemesis' van Simon de Waal krijgt gelijknamige 8-delige dramaserie op Disney+

Gepubliceerd op 3 maart, 2022 om 12:00, aangepast op 3 maart, 2022 om 15:03

Nemesis, de spannende thriller van Simon de Waal, zal een gelijknamige 8-delige dramaserie krijgen. De spannende crimeserie over de vermenging van de onder- en bovenwereld zal naar verwachting in het najaar van 2023 exclusief in première gaan bij Disney+. Nemesis wordt geproduceerd door de Nederlandse productiemaatschappij Pupkin en is hiermee de allereerste originele Nederlandse dramaserie van het internationale streamingplatform Disney+.

Over Nemesis van Simon de Waal:
Nemesis is een politiethriller over Officier van Justitie Sylvia van Maele die na een genadeloze moord op een kroongetuige in haar eigen huis besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met een ondergronds team van rechercheurs opent zij de jacht op een groep internationale misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven.

Willem Bosch, showrunner: ‘Met de Disney+-serie Nemesis zet Pupkin een grote nieuwe stap in het verwezenlijken van haar ambities: hoogstaand en intelligent Nederlands gesproken drama dat zich kan meten met de grote titels van Europese buurlanden. Een universeel verhaal over het afzwakkend vertrouwen in de overheid, dat tegelijkertijd alleen in Nederland op deze manier gemaakt zou kunnen worden.’

Begin 2023 verschijnt een nieuwe thriller van Simon de Waal bij The House of Books.  

Auteurs
Auteur: Simon de Waal

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer (nominatie Gouden Strop) en Pentito (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop), en startte met Appie Baantjer in 2009 de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks. Daarnaast won hij een Gouden Kalf voor het scenario van Lek, een van de beste Nederlandse misdaadfilms aller tijden. In 2016 schreef hij Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken, en Nemesis, dat ook werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Boeken
Simon de Waal - Nemesis
Simon de Waal

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: