Zoeken
'Lichter dan ik' deel van lijst 'Indische stemmen in de literatuur'
Lichter dan ik, het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië, is deel van de lijst 'Indische stemmen in de literatuur', geschreven door de Boekenkrant.

'Lichter dan ik' deel van lijst 'Indische stemmen in de literatuur'

Gepubliceerd op 15 februari, 2022 om 11:00, aangepast op 15 februari, 2022 om 12:12

Het boek Lichter dan ik, geschreven door Dido Michielsen, staat in een post van de Boekenkrant! Ze kaarten aan dat het soms moeilijk is om goede boeken te vinden over (Nederlands-)Indië die een goed beginpunt zijn. Daarom hebben ze deze lijst aangemaakt: zodat je makkelijk dit onderwerp in kunt stappen. Ook bieden de boeken verschillende perspectieven. De lijst is als volgt:

 

- Lichter dan ik, Dido Michielsen

- De stille kracht, Louis Couperus

- Schoonheid is een vloek, Eka Kurniawan

- Van de doden niets dan goeds, Tomas Ross

- Geen gewoon Indisch meisje, Marion Bloem

 

Heb jij nog boeken waarvan je denkt dat ze goed in de lijst passen? Dan kun je het de Boekenkrant laten weten als reactie op hun post.

Bekijk de post van de Boekenkrant hier.

De post is ook op Instagram te vinden.

Auteurs
Auteur: Dido Michielsen

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Boeken
Dido Michielsen - Lichter dan ik
Dido Michielsen

Het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: