Zoeken
Fortuna's kinderen wint 'Paagman Kiest het Beste Boek van 2021'!
Heel januari konden alle klanten van Paagman stemmen op het boek dat zíj het beste vonden van 2021. In alle vestigingen van Paagman én online is er massaal gestemd. Dit leverde één overtuigende winnaar op: Fortuna's kinderen van Annejet van der Zijl.

Fortuna's kinderen wint 'Paagman Kiest het Beste Boek van 2021'!

Gepubliceerd op 3 februari, 2022 om 18:54, aangepast op 7 september, 2022 om 10:15

Annejet van der Zijl (1962) debuteerde in 1998 met Jagtlust en groeide in de jaren die volgde uit tot een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ook de bestsellers Sonny Boy en De Amerikaanse prinses komen van haar hand. In 2015 won Annejet van der Zijl met De Amerikaanse prinses al de eerste Beste Boek-verkiezing georganiseerd door Paagman.

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Fortuna's kinderen is een prachtige vertelling met daarin Annejet van der Zijls succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette verwerkt. De winnaar van Paagman Kiest het Beste Boek van 2021 is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Voor iedereen die op Fortuna's kinderen heeft gestemd: dankjewel!

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Boeken
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl

De meest recente bestseller nu als midprice

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: