Zoeken
Drie titels van Overamstel Uitgevers uitgeroepen tot de bestverkochte geschiedenisboeken van 2021
’t Hooge Nest van Roxane van Iperen, Fortuna’s kinderen van Annejet van der Zijl en De heks van Limbricht van Susan Smit zijn volgens Historiek online geschiedenismagazine de drie bestverkochte geschiedenistitels van 2021. Het magazine keek daarbij naar boeken waar specifiek historisch onderzoek aan ten grondslag ligt.

Drie titels van Overamstel Uitgevers uitgeroepen tot de bestverkochte geschiedenisboeken van 2021

Gepubliceerd op 31 januari, 2022 om 11:42, aangepast op 31 januari, 2022 om 11:44

t Hooge Nest verscheen al in 2019 en is sindsdien niet weg te denken uit De Bestseller 60. Het is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven. Alleen in het afgelopen jaar werden er meer dan 100.000 van verkocht. In Fortuna’s kinderen beschrijft Annejet van der Zijl  een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur. De heks van Limbricht van Susan Smit is een op feiten gebaseerde roman over moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een sterke vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen. Deze twee titels verschenen in 2021 en er gingen van beide tussen de 50.000 en 70.000 exemplaren over de toonbank.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Auteur: Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Boeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl

De meest recente bestseller nu als midprice

Susan Smit - De heks van Limbricht
Susan Smit

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: