Zoeken
Albanese deal voor 't Hooge Nest
Met veel trots kondigen we de vijftiende vertaaldeal voor 't Hooge Nest aan: de Albanese uitgeverij Dituria heeft de rechten verworven voor de bestseller van Roxane van Iperen.  

Albanese deal voor 't Hooge Nest

Gepubliceerd op 24 januari, 2022 om 14:16, aangepast op 24 januari, 2022 om 17:07

't Hooge Nest vertelt het meeslepende verhaal over de jodenvervolging in Nederland, gebaseerd op het leven van Janny en Lien Brilleslijper: twee moedige joodse zussen die veel joden in 't Hooge Nest lieten onderduiken.

De Amerikaanse editie van het boek: The Sisters of Auschwitz, bereikte de tweede plaats op The New York Times Paperback Nonfiction bestsellerlijst, en bleef weken in deze lijst staan. The Sisters of Auschwitz verscheen op 26 augustus in de Verenigde Staten (bij Harper Collins), met een eerste oplage van 95.000 exemplaren. In The New York Times verscheen een uitgebreid interview met Roxane van Iperen over de oorlog, het joodse verzet en de manier waarop Janny en Lien Brilleslijper een bijdrage aan dit verzet leverden.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Boeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: