Zoeken
Chris Hadfield over zijn thriller 'De Apollomoorden'
Binnenkort verschijnt De Apollomoorden van Chris Hadfield. Deze spannende thriller speelt zich af in de ruimte, en wie had dit boek beter kunnen schrijven dan iemand die zelf in de ruimte is geweest!

Chris Hadfield over zijn thriller 'De Apollomoorden'

Gepubliceerd op 12 januari, 2022 om 16:59, aangepast op 13 januari, 2022 om 09:53

Chris Hadfield: gepensioneerde astronaut, ingenieur, gevechtspiloot, zanger en nu ook een schrijver! Binnenkort komt De Apollomoorden uit, een thriller die zich afspeelt in outer space. Chris Hadfield is de eerste Canadees die een ruimtewandeling maakte. Ook heeft hij heeft twee Space Shuttle missies gevlogen en diende hij als de commandant van het International Space Station (ISS). 

In 2013 werd Chris Hadfield bij het grote publiek bekend met zijn vertolking van David Bowie’s “Space Oddity” vanuit de ISS. Dit maakte hem misschien wel de bekendste astronaut van het moment. 

En nu is er een thriller van zijn hand. The New York Times interviewde Chris Hadfield al over zijn boek De Apollomoorden. Wat was zijn inspiratie voor het boek? En hoe ging het schrijfproces?

Hadfield vertelt dat hij na zijn pensioen als astronaut een boek wilde schrijven en besloot dat de omgeving waar hij jaren in had gewerkt een goede enscenering voor zijn boek zou zijn. ‘Maar hij wilde niet met feiten uit het verleden gaan knoeien door echte astronauten in fictieve situaties te plaatsen. Dus bedacht hij een alternatieve geschiedenis, waarin Apollo 18 – de missie die werd gecanceld onder Nixons bewind – toch doorging, maar dan als geheime missie.’

In het interview vertelt hij ook dat hij de tijd na Apollo 17 (1972) een ongelofelijk interessante tijd vond om voor zijn thriller te gebruiken. “De politiek van die tijd – het einde van de oorlog en de opkomst van vrouwenrechten – was een mooie culturele voedingsbodem om in het boek te verwerken. Net als de ruimtewedloop met de Sovjet-Unie.”

In dit filmpje vertelt hij in het kort waar De Apollomoorden over gaat:
 

Auteurs
Auteur: Chris Hadfield

Chris Hadfield is naast de eerste Canadees die een ruimtewandeling maakte en een van de meest ervaren astronauten ter wereld ook een New York Times-bestsellerauteur. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De Apollomoorden is zijn eerste thriller.

Boeken
Chris Hadfield - De Apollomoorden
Chris Hadfield

Drie astronauten in een klein ruimteschip, honderdduizenden kilometers van huis, honderdduizenden kilometers verwijderd van hulp...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: