Zoeken
Yentl van Stokkum ontvangt C.C.S. Crone Stipendium 2021 © Maarten Mooijman
Op 1 oktober ontving Yentl van Stokkum de C.C.S. Cronestipendium voor haar debuut Ik zeg Emily.

Yentl van Stokkum ontvangt C.C.S. Crone Stipendium 2021

Gepubliceerd op 18 oktober, 2021 om 14:15, aangepast op 18 oktober, 2021 om 14:23

Het C.C.S. Cronestipendium wordt elk jaar uitgereikt aan beloftvolle Utrechtse auteurs. Ze ontvangt 3.000 euro om haar volgende publicatie mogelijk te maken. Haar gedichten zijn volgens de jury “bedwelmend, gedragen, muzikaal, eigenzinnig, soms grappig, vaak persoonlijk, maar nergens te particulier.”

Over Ik zeg Emily:

“Een originele en sterke debuutbundel met gedichten die je meesleuren in de vervoering en verwarring van een vertelster overmand door haar gevoelens voor een auteur van wie ze aanvankelijk dier literaire leven dacht te onderzoeken, maar bij zichzelf uitkwam.” - Meander

Auteurs
Auteur: Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum (1991) is toneelschrijver en dichter. Ze studeerde Writing for Performance aan de HKU en werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Ze zit momenteel in een ontwikkeltraject bij productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin. Yentl droeg reeds voor op diverse podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin en Lowlands. Haar teksten werden opgenomen in de bundel NYX: berichten uit de nacht (Uitgeverij Chaos) en ze schreef voor hard//hoofd. De door haar geschreven voorstelling Chimo zei Lila werd in 2019 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Ik zeg Emily is haar debuutbundel.

Boeken
Yentl van Stokkum - Ik zeg Emily
Yentl van Stokkum

Langverwachte bundel van een groot literair talent

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: