Zoeken
Khalid Boudou is een van de schrijvers van 3PAK!
Misschien had je het al gehoord, misschien nog niet, maar wij voorzien jou met alle plezier (nogmaals) van het laatste nieuws. Een van onze auteurs, Khalid Boudou, is namelijk gevraagd om een van de korte verhalen te schrijven voor 3PAK dit jaar!

Khalid Boudou is een van de schrijvers van 3PAK!

Gepubliceerd op 15 april, 2021 om 00:00, aangepast op 27 mei, 2021 om 09:44


Wat is 3PAK?
Even bij het begin beginnen, voor degenen die het niet weten. Wat is 3PAK? Goede vraag! Gaan we uitleggen.

3PAK is een geschenkbundel met drie korte verhalen van drie verschillende auteurs. Ieder jaar worden er weer drie verschillende, diverse topauteurs gevraagd. Dit jaar zijn dat: Khalid Boudou, Aimée de Jongh (Je kunt haar o.a. kennen van de toffe illustraties en stripjes die ze maakte voor Durf te schrijven! van Carry Slee!) en Splinter Chabot. Het boek zal bestaan uit twee korte verhalen en één graphic novel. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is deze bundel verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast doen ook veel docenten Nederlands het boek cadeau op scholen.


Wie is Khalid Boudou?
We gaan er natuurlijk vanuit dat jullie dit al weten, maar we zullen het toch nog eens uitleggen ;).

Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, De President, werd verfilmd. Zijn Young Adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en dit boek werd verfilmd. In 2019 verscheen het langverwachte vervolg, dat zich een aantal jaren later afspeelt: Pizzamaffia slaat door.

Khalid was columnist voor onder andere AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar door scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.


Boekenweek van Jongeren (17 t/m 26 september 2021)
En ten slotte, wat is dan eigenlijk de Boekenweek van Jongeren? Ik hoor je nu denken: bedoel je niet Boekenweek VOOR Jongeren? Heel scherp, maar nee. Vanaf dit jaar is het toch echt Boekenweek VAN Jongeren. Deze naamsverandering heeft plaatsgevonden omdat jongeren dit jaar zélf mogen bepalen hoe hun Boekenweek eruitziet. Sterker nog, een focusgroep van jongeren werkt op dit moment aan het bepalen van de huisstijl, de keuze voor de hashtags en het kiezen van de juiste influencers.

De Boekenweek van Jongeren bestaat grof gezegd uit drie onderdelen: 3PAK, scholentournee Literatour en de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. Door middel van deze drie onderdelen kunnen jongeren in het voortgezet onderwijs en het mbo zich laten inspireren door boeken die écht bij ze passen.

We kunnen echt niet wachten tot jullie het verhaal van Khalid kunnen lezen, maar nog even geduld dus! Maar we hebben genoeg mooie boeken voor jongeren die jullie kunnen lezen tot die tijd natuurlijk! ;)

Auteurs
Auteur: Khalid Boudou

Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, De President, werd verfilmd. Zijn young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: