Zoeken
'Mijn vader is een vliegtuig' openingsfilm Nederlands Film Festival 2021
Vandaag werd bekendgemaakt dat Mijn vader is een vliegtuig de openingsfilm is van het Nederlands Film Festival 2021. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoinette Beumer.

'Mijn vader is een vliegtuig' openingsfilm Nederlands Film Festival 2021

Gepubliceerd op 12 april, 2021 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 17:09

Op 24 september geven hoofdrolspelers Elise Schaap, Maarten Heijmans, Pierre Bokma, Stefan Rokebrand en regisseur Antoinette Beumer acte de présence op de première in Utrecht. Regisseur Beumer verfilmde de roman waarmee ze in 2018 als auteur debuteerde. 

Het NFF zal in aangepaste coronavorm plaatsvinden. Op locatie vinden er filmpremières plaats en het publiek kan online filmvertoningen bijwonen. Het festival duurt van 24 september tot en met 2 oktober. 


Over Mijn vader is een vliegtuig

De bijna 40-jarige Eva lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf en binnenkort het huis van haar dromen. Dan sterft haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen - langzaam maar zeker verliest ze haar grip op de werkelijkheid. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten en ontdekt hiaten in haar geheugen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al 33 jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, is dat het begin van een ontdekkingstocht naar het verleden.

Auteurs
Auteur: Antoinette Beumer

Antoinette Beumer (1962) is de regisseur van succesvolle films als De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie en Soof. Haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig, die werd genomineerd voor verschillende prijzen en is bekroond met de Hebban Debuutprijs, is nu verfilmd.

Boeken
Antoinette Beumer - Mijn vader is een vliegtuig
Antoinette Beumer

Een psychologische roman over onverwerkte trauma's, de scheidslijn tussen fictie en realiteit en de al te reële angst om je verstand te verliezen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: