Zoeken
Leesfragment De held van Fabel
In maart verschijnt De held van Fabel van Scott Reintgen, een magisch verhaal over een meisje dat naar de Praktijkschool voor Protagonisten gaat en daar opgeleid wordt tot held. Alleen gaat haar auditie vreselijk mis en wordt ze als bijfiguur weggezet. Kan ze haar lot nog veranderen?

Leesfragment De held van Fabel

Gepubliceerd op 20 januari, 2021 om 00:00

Aangezien het al bijna maart is en De held van Fabel bijna verschijnt, willen we jullie een klein voorproefje geven van dit geweldige verhaal. Daarom hebben we het eerste hoofdstuk online gezet, zodat je al kunt kennismaken met Indira en de magische wereld van Fabel.

Indira Novelle staat al haar hele leven in de kantlijn, wachtend op een kans om als personage te schitteren. Dus wanneer ze hoort dat ze is uitgekozen om naar Fabel af te reizen en aan de beroemde Praktijkschool voor Protagonisten te studeren, een school die bekend staat om het afleveren van de allerbeste personages, kan ze haar oren niet geloven.

Maar Indira's droom om een held te worden valt in het water. Haar auditie loopt in de soep en bezorgt haar een plek in het bijfigurenprogramma, en pogingen om haar mentoren - bekende hoofdpersonages als Alice uit Wonderland en Romeo van Julia - hun ongelijk te bewijzen worden continu gedwarsboomd. Indira krijgt al snel het gevoel dat een slechterik de boosdoener is.

Het wordt op school steeds gevaarlijker en Indira ontdekt dat heel Fabel wordt aangevallen. Met haar nieuwe vrienden Maxi en Fenix aan haar zijde zoekt ze naar aanwijzingen om degene die hen met duistere magie bedreigt, te ontmaskeren. Maar hoe meer Indira ontdekt, hoe meer ze gaat twijfelen aan haar plaats in deze verhalenwereld. Kan een bijfiguur écht de held van het verhaal worden?

Ben je al benieuwd geworden? Klik dan HIER om het eerste hoofdstuk te lezen.

Auteurs
Auteur: Scott Reintgen

Scott Reintgen (spreek uit: Renkin) is leraar Engels en creatief schrijven en schreef al verschillende fantasy- en scifi-boeken. Hij woont in North Carolina samen met zijn vrouw en twee zonen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: