Zoeken
Podcast: Martijn Simons over 'De Hollandse droom', in Lopen met Lebowski #23
Luister hier de 23e podcast in de reeks Lopen met Lebowski. Redacteur Jasper Henderson spreekt auteur Martijn Simons over zijn nieuwe roman De Hollandse droom, terwijl ze door het decor van de roman lopen: Amsterdam-Oost.

Podcast: Martijn Simons over 'De Hollandse droom', in Lopen met Lebowski #23

Gepubliceerd op 21 april, 2020 om 00:00

Zijn nieuwe roman moest vooral een lekker en groots opgezet verhaal worden, maar ook wilde Martijn een boek schrijven over het spanningsveld tussen goede bedoelingen en de realiteit, over wie in Nederland kansen krijgt en wie altijd met 1-0 achter staat. In welke mate zijn wij zelf verantwoordelijk voor ons slagen?

De Hollandse droom verschijnt 1 mei 2020. De podcast staat nu al online.

Luister via SoundCloud, Spotify, Stitcher, Podcastluisteren.nl of iTunes.


Meer over De Hollandse droom

Nederland, 2009. Rudolf Keller, rechter en sociaaldemocraat in hart en nieren, ziet een toekomstige functie als minister in gevaar komen. Zijn zoon maakt furore met een bestseller over het dubieuze oorlogsverleden van zijn grootvader en zijn dochter belandt in een psychiatrisch ziekenhuis. Dan duiken de twee kinderen van een Marokkaans-Nederlands gezin die hij ooit onder zijn hoede nam, na een stilte van ruim tien jaar zomaar op en komt zijn leven onder nog grotere druk te staan. Hoever zal Keller gaan om zijn idealen waar te maken? En kan hij de erfenis van zijn foute vader voorgoed uitwissen?

Auteurs
Auteur: Martijn Simons

Martijn Simons (1985) is schrijver en docent Nederlands. Hij publiceerde de romans Zomerslaap (2010) en Ik heet Julius (2015) en schreef voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Samen met Casper Vandeputte schreef hij onder het pseudoniem Simon Caspers de roman Destiny (2019).

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: