Zoeken
Leesfragment Anna K.
Zoals jullie misschien wel weten, staat volgende maand in het teken van Anna K., een gloednieuwe YA-roman die bij ons verschijnt, voor de fans van Crazy Rich Asians en Gossip Girl! Inmiddels is het boek al in Amerika en Engeland verschenen, met lovende reacties. Hier op de redactie zijn we ook dolenthousiast over het verhaal van Anna, en we kunnen bijna niet meer wachten om haar verhaal met jullie te delen. Daarom hebben we een verrassing: je kunt vanaf nu alvast twee hoofdstukken uit Anna K. lezen! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Leesfragment Anna K.

Gepubliceerd op 16 maart, 2020 om 00:00

Anna K. is zeventien jaar en staat aan de top van de Manhattan- en Greenwich-society. Alexander W. is haar perfecte (maar misschien ietwat saaie) vriendje, en Anna’s strenge Koreaans-Amerikaanse vader is altijd trots op haar geweest. Kortom: Anna schijnt het prima voor elkaar te hebben.

Terwijl haar vrienden hun ingewikkelde tienerlevens leiden, lijkt Anna boven al het drama uit te torenen. Tot ze ‘graaf’ Alexia Vronsky ontmoet: een beruchte playboy, die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en slechts om zijn eigen plezier lijkt te geven. Op papier zijn ze elkaars tegenpolen, maar desondanks voelen ze zich vanaf hun allereerste ontmoeting ontzettend tot elkaar aangetrokken.

Anna moet al snel beslissen tot in hoeverre ze haar comfortabele leventje op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen, waardoor Anna zich noodgedwongen begint af te vragen of ze zichzelf wel écht kent...

 

Anna K. is geïnspireerd door de roman Anna Karenina van Tolstoj, en heeft een heerlijk modern YA-jasje gekregen. Je leest niet alleen over het leven van Anna, maar ook over dat van de mensen om haar heen in de rijke Manhattan- en Greenwich-society. Via deze link kun je vast een stukje lezen!

Auteurs
Auteur: Jenny Lee

Jenny Lee is schrijver en tv-producer. Ze schreef al eerder humoristische boeken voor jonge kinderen, maar Anna K. is haar eerste YA-boek. Er wordt op dit moment een tv-show ontwikkeld van Anna K. door HBO Max.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: