Zoeken
Ivo Victoria's Alles is OKÉ genomineerd voor de NRC Lezersprijs. Stem je?
Het eind van het jaar nadert en dat betekent dat lezers stemmen mogen uitbrengen op zijn of haar favoriete boek van het jaar voor de NRC Lezersprijs. Alles is OKÉ van Ivo Victoria is genomineerd! Stemmen op één van de 25 genomineerden kan vanaf nu t/m dinsdag 17 december 2019.

Ivo Victoria's Alles is OKÉ genomineerd voor de NRC Lezersprijs. Stem je?

Gepubliceerd op 6 december, 2019 om 00:00


Stemmen kan hier.
 

Ivo Victoria, in een reactie:

'Ik schreef dit boek als eerbetoon aan mijn moeder, die Alzheimer heeft. Ik probeerde haar gefragmenteerde herinneringen om te bouwen tot een meeslepend fictieverhaal en maakte van haar een romanpersonage, de onverbeterlijke mevrouw Stevens. Sinds het boek uit is, kreeg ik veel lezersreacties die mij duidelijk maken dat er over Alzheimer niet genoeg geschreven kan worden, dat er grote behoefte is aan verhalen die deze schimmige ziekte van antwoord dienen, die troost of een nieuw inzicht bieden of gewoon, een potje ouderwets leesplezier. Ik ben heel blij met al die reacties, en ook met de interviews en recensies van de voorbije maanden. Wat ik nu wil is niet per se de NRC Lezersprijs winnen maar vooral: aandacht. Nog meer aandacht voor het boek, en haar onderwerp, waarmee de meeste onder ons bijna onvermijdelijk te maken zullen krijgen in de toekomst voor zover dat nu al niet het geval is. En ik wil natuurlijk dat mevrouw Stevens – en zo mijn moeder – legendarisch en onvergetelijk wordt; ik ben per slot van rekening haar zoon.

Als iedereen die dit bericht leest stemt, komt de voltooing van die missie weer een stapje dichterbij. Dankjewel!'

Auteurs
Auteur: Ivo Victoria

Ivo Victoria (Antwerpen, 1971) publiceerde vijf romans, waarvan meest recent Alles is OKÉ. Daarnaast schrijft hij columns en verhalen voor diverse tijdschriften en kranten.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: